LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Charlotte Kalla om graviditeten – beslutet för sonen: ”Vägde tyngst”

20 dec, 2023 
Det var i juli som Charlotte Kalla välkomnade sonen Alvin till världen. Nu berättar Kalla om kampen innan hon blev gravid och även beslutet hon tog för karriären.
– Sedan måste det ha gått väldigt fort att bli gravid, men för mig kändes det som att månaderna kröp fram, säger Kalla.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lets Dance-Tobias besviken på Charlotte Kallas barnnamnBrand logo
Lets Dance-Tobias besviken på Charlotte Kallas barnnamn

Det var i juli 2023 som skidstjärnan Charlotte Kalla, 35, och kärleken och sambon Fredrik Karström, 34, äntligen kunde välkomna sitt första barn till världen. Sonen fick namnet Kjell Alvin Karström Kalla, och sedan dess har familjelyckan varit total.

I en ny intervju med Amelia berättar Charlotte Kalla om kampen innan hon blev gravid med Alvin. Även hur karriären påverkade hennes gravidresa.

– Att jag ville få tillbaka ägglossningarna var en av anledningarna som vägde tyngst när jag bestämde mig för att min skidkarriär var över.

Charlotte Kalla om graviditeten: ”Gått väldigt fort”

Charlotte Kalla som är mera känd som Sveriges skiddrottning bestämde i fjol att lägga skidorna på hyllan. Till tidningen berättar Kalla att efter hon slutade karriären tog det en lång tid innan hon hade ägglossning.

– När jag slutade karriären i mars 2022 tog det till augusti innan jag fick tillbaka mensen och ytterligare några månader tills jag hade ägglossning. Mens behöver inte betyda ägglossning när man haft en lång paus.

Annons

Även om Kalla uttrycker att det måste gått fort för henne att bli gravid, kändes det ändå som att tiden gick alldeles för långsamt.

– Sedan måste det ha gått väldigt fort att bli gravid, men för mig kändes det som att månaderna kröp fram, säger Kalla.

Charlotte Kalla om familjelyckan – det gör hon idag

Sedan Alvins ankomst har mycket hänt för Charlotte. Hon är högaktuell med sin självbiografi och lanserat podden Vinterpasset med andra stjärnor inom skidor och skidskytte.

– Podden spelar jag in på kvällarna när Alvin sover. Jag försöker hitta lagom med engagemang, för den jag vill hänga mest med är Alvin.

Hon har även fått ett starkare band till sina systrar under senaste åren som bor i Åre och Stockholm.

– I vuxen ålder har jag och mina systrar fått starkare band än jag kanske förstod att jag behövde under gymnasietiden.

FOTO: HÄNT, TT

Annons