LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Stora bebislyckan i Let's dance – Cecilia Ehrlings glädje

24 feb, 2023 
Cecilia Ehrling
Det bakas bebis under den kommande Let's dance-säsongen.
Nu berättar proffsdansaren Cecilia Ehrling om hur man får anpassa efter att Charlotte Kalla avslöjat att hon ställer upp som gravid.
– Kanske inte ska göra dödslyftet, säger Cecilia till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Paul Reys barnbesked bara timmar innan sändningBrand logo
Paul Reys barnbesked bara timmar innan sändning

Cecilia Ehrling, 38, är en av veteranerna som tävlat i Let's dance allra flest gånger. Nu är hon aktuell ännu en säsong och i år är det fotbollsproffset Nilla Fischer, 38, som Cecilia, även kallad Cissi, ska lära dansa.

Nilla och Cissi blir den första duon i programmets historia som dansar just två tjejer. När Hänt når Cissi är tränandet inför premiären i full gång.

– Det går bra, det är kul och det är roligt att få göra något helt annat än vad jag gjort tidigare, säger Cissi till Hänt.

Var det din idé eller produktionens att dansa två tjejer?

– Det var så sjukt för jag sa det till min man hemma att det hade varit så kul att köra med en tjej. Jag sa det bara till honom men sen efter julen så ringde produktionen och frågade om jag var intresserad av att göra det och jag hade inte ens nämnt det. Det var lite sjukt men jag sa ja absolut.

Annons

Cecilia Ehrling om Charlotte Kallas bebislycka – veckor innan premiären

Inte nog med att vi ska få följa två tjejer tävla ihop i år så är det nu känt att vi dessutom ska få se en gravid kvinna dansa loss. Let's dance-aktuella Charlotte Kalla, 35, avslöjade nämligen under fredagen att hon väntar sitt första barn.

Detta var något som inte hade framkommit i replokalen bland deltagarna utan Cissi fick reda på Charlottes graviditet genom sociala medier.

– Jag tänkte hur ska det gå, säger Cissi om nyheten.

Hur gör man med dansen under en graviditet?

– Nu har jag inte träffat henne idag så jag vet inte riktigt när, det kanske är i slutet av sommaren. Men jag vet med mitt första barn då dansade jag in i det sista, det går ju jättebra men man kanske inte ska göra dödslyftet, säger Cissi.

Så ändras Let's dance för Charlotte Kalla efter gravidbeskedet: ”Anpassa”

Även om en del ändringar kan behöva göras menar Cissi att proffsdansarna är vana att anpassa koreografin utifrån vilken deltagare de får.

Annons

– Man kanske får ta det lite lugnare. Inte så akrobatisk koreografi. Det kan man ju absolut anpassa jättemycket, precis som vi anpassar helt utifrån vad vi har att jobba med. Alla i Let's dance har ju helt olika fysiska förmågor att arbeta utefter. Men det är ju helt fantastiskt, nu har jag inte läst allting men det lät som att det var efterlängtat.

Då får vi hoppas hon mår bra, för ni snurrar ju en del?

– Inget illamående, kräkning i direktsändning nej... Men det är väl oftast värst i början. Men allt är möjligt och alla kan vara med. Det är jättekul verkligen, säger Cissi.

Även om programmet pågått sedan 2006 har det tidigare inte skett att någon av deltagarna varit gravid. Enligt Cissi kan det dock ha skett i smyg.

– Jag tror någon har varit det. Jag har inte varit det men däremot precis efter. Men jag tror det kan ha skett, men att det varit väldigt tidigt så inget folk har gått ut med.

FOTO: TT

Annons