Casper Janebrink om verkliga relationen till Lotta Engberg - taktiken under Bingolotto

Casper Janebrink och Lotta Engberg

Casper Janebrink leder Bingolottos nyårssänding ihop med Lotta Engberg.
I en intervju med Hänt avslöjar han nu duons relation till varandra, hur han laddar upp inför uppdraget – samt det första mötet med doktor Mikael.
– Lotta, det är en go tjej, säger Casper till Hänt.


Vi ser honom oftast på scenen tillsammans med resterande medlemmar i Arvingarna, men under nyårsafton ska Casper Janebrink, 50, testa något nytt. Tillsammans med Lotta Engberg, 57, ska Casper nämligen leda Bingolottos nyårssändning. I en intervju med Hänt berättar Casper om glädjen över uppdraget.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

– Det är en ära att få vara med och leda det tillsammans med Lotta. Det ska bli jätteroligt och en häftig upplevelse att få prova på att stå i ett så stort program också. Det passade jättebra i de här tiderna då man ändå inte kan gå ut och fira nyår och festa med många. Så då kände jag att då kan familjen få vara hemma i lugn och ro medan jag arbetar, säger Casper.

Verkliga relationen mellan Casper och Lotta

Både Casper och Lotta har sedan många år tillbaka varit några av Sveriges populäraste dansbandsångare. Detta innebär att deras vägar korsats flertal gånger och de är välbekanta ansikten för varandra.

– Lotta har vi stött på under åren såklart i både Bingolotto och live när vi har spelat ihop med Lotta när hon var ute och turnerade. Vi har träffats i många olika sammanhang och vi har till och med gjort en del livespelningar där Lotta har gästat oss i Arvingarna. Vi har en bra och härlig relation med Lotta, det är en go tjej, säger Casper.

Däremot har duon aldrig kommit att börja umgås utanför scenen.

– Nej inte privat utan vi har träffats mest i jobbsammanhang.

Så gick Doktor Mikael vidare efter sambons självmord – kärlekshyllningen till Lotta

Lotta Engberg är en rutinerad programledare och just när det gäller Bingolotto vet Casper att hans kollega har stenkoll.

– Det känns jättetryggt, hon har så bra erfarenhet av programmet. Hon har gjort det så många gånger och är jävligt duktig på det. Så det känns väldigt tryggt att ha med henne för hade man stått helt själv och gjort ett sådant stort program så vet jag inte ens om jag hade vågat, säger Casper.

Taktiken inför sändningen och första mötet med doktor Mikael

Att Lotta kan slänga ur sig det ena och det andra, uppskattas alltid av tittarna. Hennes härliga jargong är något som även Casper uppskattar, däremot förbereder han sig nu för att kunna vara lika vass tillbaka.

– Det kommer säkert komma en del grejer som hon slänger ur sig. Men då får jag vara rapp och försöka slänga tillbaka något emellanåt.

Förutom en hel lista av gästartister så kommer även en speciell person att dyka upp under nyårssändningen, nämligen Lottas stora kärlek doktor Mikael Sandström, 62.

– Jag har träffat Mikael vid ett kort tillfälle bara, i samband med lite repetioner vi hade inför Bingolotto. Man har ju sett honom på tv flertalet gånger självklart men det var väldigt trevligt att träffa honom. Han var väldigt trevlig och verkar som en go och sprallig gubbe. Så det här kan nog bli jättekul att ha med honom i studion.

LÄS OCKSÅ: Doktor Mikael Sandströms bröllopsplaner med Lotta Engberg

LÄS OCKSÅ: Ullared-Morgan Karlsson om relationen till Ola-Conny efter sprickan