LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Casper Janebrink om framtiden för Arvingarna – nu berättar han

09 jan, 2022 
ARVINGARNA, CASPER JANEBRINK
Arvingarna har hunnit med mycket under deras 30 år långa karriär. Nu berättar Casper Janebrink vad som händer härnäst för gruppen och varför de slutat helt med dansbandskvällar.
Annons
Casper Janebrink om pinsamma missen på scenBrand logo
Casper Janebrink om pinsamma missen på scen

Arvingarna består av Casper Janebrink, 52, Tommy Carlsson, 53, Lars "Lasseman" Larsson, 49, och Kim Carlsson, 49.

Deras verkliga genombrott kom i Melodifestivalen 1993 med låten Eloise, men vid det laget hade deras karriär redan dragit igång. Arvingarna var till en början ett dansband, som tog över den rollen efter sina pappor i Flamingokvintetten. Men att gå och dansa till Arvingarna på scen är nu bara att glömma.

– Vi gjorde väl ett aktivt val i Arvingarna för fem-sex år sedan ungefär. Vi märkte att de som lyssnade och en viss del av publiken inte kom längre, på just dans-ställena. Och vi frågade folk som tycker om våran musik och de sa att nej vi går inte på den typen av tillställningar längre, säger Casper i radioprogrammet Helgpasset i P4.

Därför gör inte Arvingarna dansbandskvällar längre

Dansbandskvällar med Arvingarna är med andra ord inget som existerar längre nu siktar Arvingarna istället mot lite andra typer av underhållning.

Annons

– Så då tänkte vi att vi får nog flytta på oss och hitta nya ställen. Då diskuterade vi att konserthus kunde vara ett sådant ställe där vår publik vill gå och lyssna mer. Och även pratade vi mycket om att krogshow kanske var något för oss i och med att vi byggt upp en låt-skatt, förklarar Casper i radioprogrammet.

ARVINGARNA
Lassemans altan är en otroligt populär plats. Tyvärr är Lassemans hus sålt nu.

Nu har coronapandemin pågått i nästan exakt två år och det är definitivt många dansbands-älskare som saknat att gå och dansa. Casper förklarar vidare att dansband inte är något för dem längre.

– Många i våran egna ålder känner väl att det är trevligt att gå ut och äta och lyssna på musiken man har vuxit upp med. Så vi la ju om spåret för några år sedan så idag så spelar ju inte vi några rena danskvällar. Folk får gärna dansa, det tycker vi är jättetrevligt men vi spelar inte den här bruksdanskvällen. De kvällarna gör inte vi längre och det var ett aktivt val för att vi skulle orka med och för att bredda oss och nå den publiken som vi ville nå, säger han.

Annons

Casper Janebrink om Arvingarnas framtid

Nu berättar Casper även vad vi kommer få se av Arvingarna framöver. I somras spelade de nämligen in nya program på Lassemans altan som kommer visas på TV4 under våren.

– I somras spelade vi in fem tv-program som vi kallar för Arvingarnas sommar. Fest på Lassemans altan, där vi har spelat in alla program i hans hus ute i Långedrag där vi har bjudit in gästartister, vi gör små resor ut i skärgården med båt. Musikaliska möten helt enkelt, vi lagar mat, vi spelar musik och vi leker lite i Lassemans trädgård, säger Casper och fortsätter:

– Det kommer lite ny musik också i samband med de här programmen.

FOTO: SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet, Henrik Montgomery/TT

Annons