ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carolina Klüfts beslut med barnen – efter långa tiden i rampljuset: ”Skulle aldrig…”

17 maj, 2023 
Gustav Motte
Carolina Klüfts beslut med barnen – efter långa tiden i rampljuset: ”Skulle aldrig…”
Hon är en av Sveriges främsta idrottsstjärnor.
Nu avslöjar Carolina Klüft oron för barnen – och öppnar upp om beslutet för framtiden.
– Jag skulle aldrig… säger Klüft till Femina.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rovfågeln attackerar drönaren – allt fångas på filmBrand logo
Rovfågeln attackerar drönaren – allt fångas på film

Carolina Klüft, 40, avslutade karriären 2012. Hon hade då kammat hem elva mästerskapsmedaljer, varav OS-guld och flera VM-medaljer.

40-åringen är en av Sveriges mest framgångsrika – och hyllade – idrottsstjärnor.

I dag arbetar hon som verksamhetschef för Generation Pep, något hon gjort sedan 2016. En organisation som startades av kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Verksamheten har i dag 10 anställda.

Hemmavid för Carolina Klüft finns maken – och tidigare stavhopparen – Patrik Klüft, 45, och barnen Laleh, 8, Amie, 5, och Nova, 3. Familjen bor en aning oväntat i Järvsö i Hälsingland. En tågresa på tre timmar från T-centralen i Stockholm.

”Vi skulle bo i Stockholm på sikt…”

Till Femina berättar Klüft om beslutet att bosätta sig i Hälsningland.

Annons

– Vi trodde inte att vi skulle bo i Stockholm på sikt och testade Järvsö när jag var föräldraledig med mellersta barnet och trivdes väldigt bra. På vintern har vi nära till skidbacken och på våren när jag landar i Järvsö har jag mina åtta minuter på cykel hem där jag ser älven, bergen och korna på vägen. Naturen har alltid varit en viktigt del av min återhämtning, även som idrottare.

Beslutet om barnen

I intervjun med damtidningen berättar Klüft om barnen – och hur kändisskapet har påverkat familjen.

– Jag värnar deras integritet väldigt mycket, försöker skydda dem och hålla dem undan. De får välja själva senare men jag skulle aldrig lägga ut dem på bild, berättar hon för Femina.

– Jag vill inte att de ska vara offentliga innan de ens vet vad det är. Min äldsta förstår att jag har vunnit guld och att jag är känd. Att jag får skriva autografer och ställer upp på bild är en del av hennes vardag. Jag frågar Laleh om hon tycker att det är jobbigt och det är väl skräcken, att de ska få lida för min historia, mitt kändisskap och mina framgångar, berättar stjärnan.

FOTO: Henrik Isaksson/TT

Annons