Carolina Gynnings sorg efter missfallet – kampen med Viktor Philipson

Carolina Gynning

Foto: TT

Carolina Gynning talar nu för första gången ut om det missfall hon drabbats av.
Efter att ha försökt bli gravid med kärleken Viktor Philipson under en längre tid hände det som inte fick hända.
– Jag var så jävla knäckt, säger hon i sin podcast.

Konstnären och tv-profilen Carolina Gynning, 42, är gravid med sitt tredje barn. Tillsammans med ex-pojkvännen Alexander Lydecker har Carolina döttrarna Adele och Alicia.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Carolina Gynning och Viktor Philipsons gravidkamp

Sommaren 2019 fann Carolina kärleken i Viktor Philipson, 34, och lyckan var total. Paret var snabbt enade om att de ville skaffa barn tillsammans, vilket var något som Carolina berättade om öppet. Vägen dit skulle däremot inte komma att bli den enklaste. I ett nytt avsnitt av podcasten Berg & Gynning – hittar sig själva väljer nu Carolina att tala ut om den tunga tid som kom efter att paret började försöka.

– Jag var faktiskt gravid månaden innan jag blev gravid med den här bebisen. Jag kan säga så här, för det här är säkert sånt som ni tycker är intressant att veta. Jag pratade väldigt mycket precis när jag hade träffat Viktor, så pratade jag om att jag ville bli med barn för att han är åtta år yngre och han har inga barn själv. Så självklart känner man då en sån jäkla stress att okej ska vi vara ihop i kanske fem, tio år och så ska han helt plötsligt säga ”nu vill jag ha barn”. Och då är jag för gammal, säger Carolina Gynning och fortsätter:

– Det är en jobbig grej att behöva hetsa fram ett barn, vilket aldrig går såklart. För jag menar om du är då 40 plus och ska hetsa fram en unge, lycka till. Det är verkligen så låga odds att det blir någonting. Så vi höll ju på sen vi träffades och försökte. Men det blev ingenting.

Carolina Gynnings stora sorg över okända missfallet

Carolina och poddcast-kollegan Carina Berg, 43, enas om att de varit med om samma sak. Efter att träffat varsin yngre man och snabbt känt press över att bli gravida kom deras båda resor att kantas av missfall.

Carina, som just nu är gravid med sitt tredje barn, har tidigare varit öppen med att hennes och makens gravidkamp inneburit missfall, något som även Carolina genomgått.

– Vi höll också på i över ett och ett halvt år. Jag fick bara negativt på stickan varje gång, varje månad och var så jävla knäckt. Du vet ju hur ledsen jag har varit. Man blir ju ledsen och det går ut över allting. Den här hetsen över att man inte blir det, säger Carolina Gynning och fortsätter:

LÄS MER: Carina Bergs första bild på sonen Holger

– Sen blev jag gravid och det tog ju så himla lång tid för mig. Du blev gravid efter fyra månader och sen blev det alla missfall men jag blev då gravid efter ett och ett halvt år, blev jätteglad och får missfall också. Efter ett och ett halvt år när jag då har kämpat så mycket och var så nöjd.

Carolina förklarar hur hela hennes värld rasade när hon förstod vad som skett. Viktor befann sig ute på jakt och var okontaktbar så sorgen var något Carolina endast delade med Carina.

– Sen var jag så ledsen men det förvandlades snabbt till glädje för månaden efter var jag gravid igen. Så det var bara pang på rödbetan igen, gravid igen och nu den här gången sitter jag här och är nästan halvvägs. Så förhoppningsvis går det här vägen. Alla prover är bra och det känns stabilt.

Carolina Gynning beräknas föda sin bebis i maj och Carina Berg under tidigare vår.

LÄS OCKSÅ: Joel Kinnaman och Kelly Gales förlovningslycka

LÄS OCKSÅ: Så bor Anne Lundberg i Skåne – berättar om flytten från Stockholm