Artikeln innehåller reklamlänkar

Carolas kärleksplan med Jimmy – satsar miljoner

Carola Häggkvist och Jimmy

Carola Häggkvist satsar miljoner ur egen kassa för att göra en julshow i en stor lada. Äntligen får hon stå på scenen med pojkvännen Jimmy Källqvist.

För ett år sedan fann sångerskan Carola Häggkvist, 52, drömhuset i Steninge slottsby i Sigtuna drygt fyra mil norr om Stockholm.

– Huraa! Vi har hittat det..Ett hus (på än så länge hemligt ställe.) Nu kan det hända grejer!, berättade hon och la ut en bild av sig själv och Jimmy lyckliga och fyllda av förväntan.

Hennes pojkvän Jimmy Källqvist, 48, har hon varit tillsammans med sedan 2014, men de är än så länge inte sambor, utan han har sin egen bostad även om han varit ute hos Carola så ofta han kunnat, både då hon bodde i villan i Bromma och nu efter att hon flyttat ut till Sigtuna.

Annons: Köp utvalda rosa favoriter i vår shop – stöd Bröstcancerförbundet! (länk till Aller media shop)

I Expressen förklarade Carola i början av våren att det framför allt var en sak som gjorde att hon valde att flytta till just huset i Steninge slottsby:

– Jag har hittat en alldeles fantastisk jullada som jag tänkte ha mina julkonserter i. Det var jakten efter den här ultimata julkonsertplatsen, som förde mig till Steninge.

Under året har Carola sedan jobbat stenhårt med att renovera och göra om det tidigare förrådet för lantbruksmaskiner till konsertlokal. Ladans väggar har behövt tätas, lokalen inredas med sittplatser för 1000 personer, ljud och ljus har behövt ordnas, värme ledas in och den måste även uppfylla alla säkerhetsföreskrifter för att kunna ta emot publik.

Sångerskan producerar själv showen genom sitt bolag och hon har enligt Aftonbladet lagt på miljonbelopp på renoveringen. Pengar som Carola tagit ur egen ficka. För nyss nämnda tidning förklarar hon:

– Vi har investerat så mycket tid och pengar i det här så nu måste vi spela den jättemånga gånger för att få det att gå ihop.

Hon vill inte svara på exakt hur många miljoner hon hittills lagt ner i projektet, men säger att hon lagt över ekonomin med projektledaren:

– Jag vet ju att både advokat och projektlederiet och teknik och allt vad det innebär att få en lada godkänd av brandmyndigheter, och det är parkeringar och här kan vi vara upp emot tusen pers så det ska vara säkert. Allt det där kostar.

Showen ”Jul med Carola” har premiär fredag 23 november, men tanken är att hon även i framtiden ska göra andra egna shower i den ombyggda ladan. Dessutom funderar hon på att arrangera en Countrygospelfestival, ha unplugged-konserter och kanske även anordna fester och andra sorters event i lokalen.

Men det som kanske framför allt värmer i sångerskans hjärta att det för henne blir ett sätt att få arbeta nära med hennes pojkvän Jimmy. Han är en av Sveriges mest anlitade och eftertraktade basister, men under ”Jul med Carola” står han tillsammans med flickvännen på scenen. Något som känns väldigt bra med tanke på att det var genom musiken de från början träffades.

Carola passar även på att hylla sin älskling för hans musikalitet:

– Det sköna är att jag kan ringa eller sms:a honom: ”Du vilken tonart går den där sången i?”. Han har nåt slags minne där han vet varenda tonart och inte bara i original utan även dem man har sänkt eller höjt eller gjort något annat med. Det är toppen, jag har min lilla uppslagsbok med mig.

LÄS OCKSÅ: Efter kärlekstvivlet: Carola Häggkvists nya besked om relationen till Jimmy

LÄS OCKSÅ: Carolas känslosamma uppbrott – flyttar från Stockholm

SENASTE NYTT!