Carola om kärlekslyckan – nu berättar hon: “Vi möttes på scen”

Carola Häggkvist har sedan uppbrottet från Jimmy Källqvist varit singel – men nu avslöjar artisten med egna ord om en ny kärlek.

”Vi möttes på scen..” skriver Carola.
0:53

Efter reklamen: Carolas kärleksfulla ord om sonen Amadeus karriär: "Go for it"

(0:53)

Slå på ljud

Artisten och schlagerdrottningen Carola Häggkvist, 55, satte ett avtryck när hon tävlade i Melodifestivalen med låten Främling som endast 16 år gammal, och har sedan dess fortsatt en framgångsrik karriär som sångerska.

Förutom att stå på scen och stråla som en av landets mest folkkära artister, njuter Carola av att spendera tid med sin familj och de två barnen Amadeus Sögaard, 25, och Zoe Häggkvist, 12.

Sonen Amadeus är även han musiker. När han gästade journalisten Fredrik Ralstrands podcast Hitfabriken delade han med sig om hur Carolas intresse för musik smittat av sig – men det har inte varit en rak och självklar väg dit:

– Det var typ morsan som tvingade mig till studion också kommer jag ihåg, när jag var 14-15 typ, för jag satt hemma, berättar han i podcasten och fortsätter:

– Det var typ på den nivån att jag grinade påväg till studion och bara ”nej jag vill inte!”. Men efter jag hade vart i studion var det såhär wow! Det här är värsta grejen. De var också studion där jag tillbringat mycket tid fram tills nu.

Uppbrottet med ex-pojkvännen Jimmy

Carolas kärleksliv har alltid varit ett hett ämne för det svenska folket, inte minst under tiden när hon var gift med Runar Sögaard som är pappa till hennes son Amadeus.

Nu är det drygt tjugo år sedan ex-makarna bröt upp, och sedan dess har Carola bland annat haft en relation med trummisen i rockbandet The Poodles, Christian ”Kicken” Lundqvist.

Även det förhållandet tog slut och efter en tid som singel mötte Carola en ny man, även han musiker. När Carola var på en klubb med sina väninnor spelade basisten Jimmy Källkvist på samma ställe, och Carola fick tips om att han var singel. Enligt tidningen Amelia gjorde hon då slag i saken, gick fram till Jimmy och sa:

– Det var någon som tyckte att vi skulle bli ihop.

–Ja, men det kan vi väl, ska Jimmy ha svarat enligt tidningen Amelia.

Berättar öppet om sin kärlek

För drygt tre år sedan separerade Carola och ex-pojkvännen Jimmy Källqvist. Men nu visar Carola upp sin kärlek för honom på sin Instagram i samband med hans födelsedag.

”Idag fyller han år igen! Jimmy Källqvist fyller 52 bast och är en fantastisk basist och musikant, pappa och vän. Så tacksam att vi finns för varandra och för Zoe. Vi möttes på scen på sommarturnén 2006 och skrattade mycket redan då. Vi tycker lika mycket om god mat och att resa. Minns med värme våra fina dagar vi hade i Mozambiques och upptäckte ’The green turtle’ utmed stranden som blev vårt häng tills solen gick ned och vi var sist upp ur havet. Du är så social med ett stort lyssnande öra, mjuk och nära till skratt. Ett fantastiskt sällskap! Hipp hipp hurra för Jimmy idag. Lycka & kärlek på din väg önskar jag dig, alltid.”, skriver hon.

FOTO: TT, INSTAGRAM

SENASTE NYTT!