Artikeln innehåller reklamlänkar

Carola om dramat – pojkvännen Jimmy räddade livet på ung man

Carola Häggkvist och Jimmy Källqvist

Carola Häggkvists pojkvän Jimmy Källqvist räddade livet på en ung pojke under parets semester i Sydafrika. Nu berättar sångerskan om den dramatiska händelsen.

Carola Häggkvist, 52, har haft en hektiskt jul fylld av konserter, galor och sin alldeles egna show Jul med Carola som har sålt fulla hus hela december. Nyligen tog hon en välbehövlig semester och åkte till Sydafrika med pojkvännen Jimmy Källqvist, 48, dottern Zoe, 10, samt vänner till familjen.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Det blev dock inte lika rofyllt som hon hade tänkt sig. På sin Instagram berättar sångerskan nu om hur pojkvännen räddade livet på en ung man som höll på att drunkna.

”Vi leker i vattnet tillsammans med tusentals andra på stranden i muizenberg när jag med min bodyboard helt plötsligt ser Jimmy tungt släpandes på en ung man i vattnet medan han visslar o förtvivlat försöker kalla på uppmärksamhet. Ingen hör. Bara några få ser”, skriver Carola.

Hon ser till att dottern Zoe är i säkerhet först innan hon springer ner för att hjälpa till. De försöker leta efter livräddare på stranden men ser inga i närheten.

”Vi skriker, ropar på hjälp, ser ett lifeguard torn alltför långt bort för å hinna rädda livet på pojken”, berättar Carola.

Carola hyllar pojkvännen Jimmy

En av deras vänner som var med på resan är doktor, och när hon såg den livlösa pojken som Jimmy hade släpat upp ur vattnet agerade hon omedelbart.

”Snabbt var hon på sina knän bredvid vår broder från Afrika som vi inte kände och som fått ett epileptiskt anfall fick vi reda på efteråt. Han var i djup medvetslöshet och hade han inte kommit upp i tid o inte fått sina luftrör fria så hade han med största sannolikhet inte varit här i jordelivet med oss nu.”

De kunde till slut springa in i en surfbutik som låg vid stranden och be personalen att ringa en ambulans. Under tiden höll Carolas vän uppsikt över pojken som då hade vaknat upp. Nu hyllar hon både sin pojkvän och kamrat som tillsammans räddade livet på den unge mannen.

”Tänk när man får vara med om att se ’rätt person – på rätt plats – i rätt tid!’ Teamwork.” skriver Carola.

Se Carolas egna bilder från dramat här:

Carola och pojkvännen Jimmy befann sig i Sydafrika.

Jimmy Källqvist räddade då livet på en ung man som fått ett epilepsianfall i vattnet.

Carolas vän är doktor och kunde hjälpa till på plats.

Carola påpekar att bilderna är tagna efter att dramat var över och pojken hade vaknat till liv igen.

LÄS MER: Carola Häggkvist: Så mycket pengar fick jag för Så mycket bättre

LÄS MER: Carolas kärleksplan med Jimmy – satsar miljoner

FOTO: TT, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN