LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

SVT:s lögn om uppträdet – efter Carolas erkännande om sången på scen

31 aug, 2023 
Moa Risberg
Carola
Carola uppträdde nyligen på Kristallen-galan med låten Främling.
Efter uppträdet reagerade tittarna på Carolas sång och munrörelse.
SVT dementerade då ryktet att hon skulle ha mimat, samtidigt som Carola själv bekände.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carola Häggkvist flirtiga ord till tidigare flingen Niclas WahlgrenBrand logo
Carola Häggkvist flirtiga ord till tidigare flingen Niclas Wahlgren

I måndags gick den spektakulära galan Kristallen av stapeln, en kväll där profilerna inom tv- och filmbranschen hyllas för sina insatser under det gångna underhållningsåret i serier, filmer, tv-program och dokumentärer.

Galakvällen ägde rum på Cirkus i Stockholm och leddes av den härliga programledarduon Mark Levengood och Kristina ”Keyyo” Petrushina.

Under kvällen hyllades många vinnare och flera kristaller delades ut inom kategorier som bland annat årets manliga- och kvinnliga skådespelare, årets tv-personlighet, årets livsstilsprogram och årets realityprogram.

Carolas uppträde fick tittarna att reagera

Efter en lång gala där många talanger hyllats och prisats var det dags att avsluta kvällen och det ärofyllda uppdraget fick ingen mindre än Carola Häggkvist, 56.

Hon gjorde en supersuccé när hon uppträdde som sista framträdande på galan tillsammans med artisten och DJ:n Nause, som egentligen heter Jacob Criborn.

Annons

Duon bjöd på en ordentlig show och uppträdde med Carolas klassiska succélåt Främling, som den nya disco-duon gjort om till en festligare dansversion.

Men under uppträdet var det flera av tittarna som reagerade på en lite ovanlig detalj, nämligen att Carolas munrörelse inte helt stämde överens med sången som spelades under uppträdet.

Carolas ärliga ord om uppträdet – SVT säger motsatt

Uppträdet väckte funderingar från flera tittare, inte nog med att Carolas mun inte stämde överens med sången, rösten lät även exakt som originalversionen av låten som Carola spelade in som 16 åring.

Till Expressen berättade artisen om upplägget:

”Nause & jag har valt att just använda oss av originalsången från 83 då så många har minnen från just den versionen. Och i klubbsammanhang är det inte ovanligt med att lipsynka. Det fick bli så i går då jag jobbar rätt hårt och mycket nu”, skriver Carola i ett meddelande till tidningen Expressen.

Annons

Carola berättar för tidningen att det var planerat, men när Hänt i sin tur kontaktade SVT:s pressansvariga dagen efter galan kom det motsatta svaret.

”Samtliga artister - körer och solister - sjöng live i går, också Carola. Ingen sjöng playback i går kväll.” skrev Marknadsdesken på SVT.

När Expressen sökte SVT däremot så fick de ett lite annorlunda svar jämfört de svar Hänt fick av kanalen, dagen efter Kristallen.

”Det här upplägget var planerat från början. Carola har haft många spelningar och behövde spara på rösten”, skriver Sindre Lind-Åkerblom, presskontakt SVT, i ett meddelande till Expressen.

FOTO: TT

Annons