Carola i båtdrama i Saint-Tropez: ”Jag halkade och föll överbord"

Carola i båtdrama i Saint-Tropez: ”Jag halkade och föll överbord"

Carola i båtdrama – på sin egen 50-årsdag under en resa mellan Cannes och St Tropez när sonen Amadeus var den som styrde i 25 -30 knop.

Att fylla 50 år är förenat med vissa riskmoment. Åtminstone om man heter Carola Häggkvist och slår på stora födelsedagstrumman! Häromveckan, när sångerskan firade sin stora dag i franska Saint-Tropez, var olyckan framme under en båttur ute till havs. Plötsligt blev festsällskapet – frontat av Carolas syster Susanne Ekeberg, 56, pojkvännen Jimmy Källqvist, 46, och barnen Amadeus, 18, och Zoe, 6, vittne till hur Carola halkade på en gummikant och föll handlöst överbord!

Carola Häggkvist firade födelsedag utomlands.

Carola Häggkvist firade födelsedag utomlands.

Allt gick så fort.

– Jag råkade även halka på båtens gummikant och föll överbord för mina fötter hade blivit blöta, med mocka kjol och allt. Mobilen hade jag som tur var lagt ifrån mig vid kaptensplats. Det var mina solglasögon som fick se havets botten i stället. Men varmt och skönt var det! Bästa Amadeus styrde vår båt i 25 -30 knop som var lite för liten för själva distansen och de höga vågor som gick ute på havet med 12 pers på väg mot min favoritrestaurang som jag länge velat ta min syster Susanne Ekeberg till. Håret stod rakt bakåt på alla och vi höll i oss med allt vi hade. Nu fick vi ju gratis berg o dalbana och äventyr på köpet också. Och jag som älskar det! Zoe och jag skrattade medan väninnorna började ta upp massa sköna sånger, “till havs” bland annat, avslöjar Carola på sin Facebooksida.

När sällskapet nådde land tog de in på Carolas favoritrestaurang – där Per Gessle, 57, av en tillfällighet befann sig med hustrun Åsa, 55.

Carola Häggkvist ramlade av båten under sin födelsedags i Frankrike.

På samma restaurang mötte Carola en gång i tiden U2-stjärnan Bono, 56.

– Minns att han kysste min hand, avslöjar Carola som denna gång fick nöja med en kyss av pojkvännen Jimmy. Efter det blöta ömhetsbeviset hyllade Jimmy henne med en egenkomponerad låt. Även Amadeus ställde sig upp. Gripande sjöng han ”Boyz II Men”-hiten ”A song for mama”, varpå Carola drabbades av en riktig känslostorm.

– Hade lust att bara lägga mig ner på golvet och gråta. Det här var nog bland det finaste, om inte det allra finaste jag varit med om. Mitt modershjärta pumpade utanför kroppen, medger den nyblivna 50-åringen som nu är tillbaka på svensk mark.

– Wow, vad häftigt och stort att fylla 50 bast, summerar hon.

Carola Häggkvist strosade med Jimmy Källqvist i franska Saint-Tropez.

Av: Ola Lagerström

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN