Carola Häggkvists markering – sprickan i relationen med Runar Sögaard

Runar och Carola

Carola Häggkvist och Runar Sögaard skilde sig för 20 år sedan.
Nästa vecka släpps Runars självbiografi Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem – en bok som Carola valt att inte kommentera.
– Hon håller säkert det för sig själv, säger Runar i en intervju med Hänt.

År 1987 träffades artisten Carola Häggkvist, 54, och Runar Sögaard, 53, på en kristen konferens i Tyskland. De båda föll pladask för varandra och tre år senare ringde bröllopsklockorna.

I tio år var Carola och Runar äkta makar innan de bestämde sig för att avsluta äktenskapet och gå skilda vägar. Det forna parets gemensamma son Amadeus Sögaard, 22, var två år gammal när separationen blev ett faktum.

Det tog lång tid innan någon av dem kommenterade skilsmässan men på senare år har både Carola och Runar valt att prata mer öppet om sin relation till varandra.

Carola Häggkvist om relationen

När Amadeus tog studenten för ett par år sedan sprang ex-makarna på varandra för första gången på länge. Carola berättade då att stämningen mellan dem var god.

– Innan dess hade vi inte setts på väldigt länge men vi ville verkligen göra det för barnens skull och för gemensamma vänner som hängt med länge. Men det gick bra, sa hon till Expressen då.

Det har onekligen verkat som att Runar och Carola endast har haft kontakt på grund av deras gemensamma son. I somras bekräftade Runar Sögaard att så är fallet när han gästade Bathina Philipsons podcast.

Runar Sögaard om Carolas markering

På måndag släpps Runars bok Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem. Eftersom det är en självbiografi finns Carola med i ett par kapitel. Artisten har fått möjlighet att läsa dessa delar på förhand, men valt att inte ge någon återkoppling.

– Hon fick möjligheten att läsa de två kapitel där hennes namn är med men hon har varken svarat förlaget eller mig så hon håller säkert det för sig själv kan jag tänka mig, säger Runar Sögaard i en intervju med Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Trots att läget mellan ex-makarna inte är på topp lyckas de ändå hålla sams för sonens skull, vilket Runar är glad över. Han menar att det är oundvikligt att de kommer stöta på varandra i framtiden.

– Det har gått två decennier sedan jag lämnade henne och livet går vidare för henne och mig, säger han till Hänt och fortsätter:

– Men vi har en fantastisk son som är det mest dyrbara vi båda har och det är klart att när man har en son tillsammans så finns det tillfällen och stunder då man behöver prata eller utväxla tankar. Men utöver det finns det ingen relation.

Carola Häggkvist har via sin presskontakt hälsat till Expressen att vägrar läsa texten och därmed inte har tagit del av innehållet i boken.

FOTO: W. JÅMA NAINA HELEN/Aftonbladet/TT, Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT

SENASTE NYTT!