Carola Häggkvists förändring i livet efter uppbrottet

Carola Häggkvists ärliga ord om sina tidigare relationer: ”Då bryter jag”

I en stor intervju berättar Carola Häggkvist om sin nya livsplan – som innehåller en betydligt mindre mängd alkohol.
– Varannan vatten istället för vin, jag kan inte gotta mig lika mycket som jag gjorde förut, säger artisten till Amelia.
Slå på ljud

Sångfågeln Carola Häggkvist, 53, har alltjämt många bollar i luften. Nu senast såg vi den folkkära artisten på TV3 och Viafree i programmet Carolas Advent där hon bjöd in vänner och musikkollegor till sitt hem i Steninge slottsby för att fira advent.

– Jag vill uppmuntra andra att komma nära idag när de flesta sitter med mobilen, säger sångerskan i en intervju med Amelia och poängterar att hon har en korg där alla gäster alltid får lägga ner sin telefon i när de besöker hennes hem.

Under de fyra avsnitten fick Carola besök av Sanna Nielsen, Andreas Johnson, Måns Zelmerlöw, Mariette Hansson, Plura Jonsson, Uno Svenningsson, Charlotte Perrelli och Anders Bagge och tillsammans fick de njuta i juletider – utan mobiler.

Sångerskans nya livsbeslut efter nyår

Likt många andra ser sångerskan även att det nya året ger utrymme för nya löften om en mer hållbar livsstil.

Och Carolas nya mer hälsosamma plan inför det nya decenniet är att det ska innehålla betydligt mindre alkohol än det föregående.

– Jag är livsnjutare, men jag ska försöka att dricka varannan vatten istället för vin, eller dricka alkoholfritt, säger Carola i intervjun och fortsätter:

– Inte för att jag dricker ofta, men jag måste hålla igen på vissa saker. Det är så lätt att belöna sig när man jobbar mycket, och unnar sig. Men istället kan man göra en alkoholfri drink eller smoothie. Jag måste ta hand om mig, jag kan inte gotta mig lika mycket som jag gjorde förut.

Under våren kommer artisten även släppa ny musik i samband med ett stort projekt.

– Jag känner att jag trivs i livet just nu och jag har en produktion som kommer ut i påsk. Ett hjärteprojekt som innebär resor och nyskriven musik, och det är något som jag ser fram emot att dela med mig av, säger hon.

Firade nyår med ex-pojkvännen

Carola var tidigare tillsammans med musikern Jimmy Källqvist, 49, som hon träffade första gången 2014 – och kort efter första mötet blev de ett par. Genom åren har de synts flitigt tillsammans och Carola har flera gånger berättat om sin kärlek till pojkvännen. Men i november berättade artisten att det var slut mellan de båda.

– Det är lite på is, sa Carola Häggkvist i en intervju med Expressen, då samtidigt som hon förtydligade att de har en god relation ändå:

– Vi har en varm vänskapsrelation.

Det forna paret firade till och med in det nya året tillsammans i deras gemensamägda hus i Sydafrika. Och i ett inlägg på Instagram som Carola berättar om det mysiga firandet under semestern.

”Jimmy och hans mamma Margareta kom med solen”, skriver hon på Instagram.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!