LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Carola Häggkvist tar en paus – efter försämrade hälsan

29 dec, 2023 
CAROLA
Carola har haft ett hektiskt år med fyra olika turnéer för att fira "40 år sedan Främling".
Men allt har sitt pris – nu tar hon en paus då hälsan försämrats.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carola Häggkvist flirtiga ord till tidigare flingen Niclas WahlgrenBrand logo
Carola Häggkvist flirtiga ord till tidigare flingen Niclas Wahlgren

Carola Häggkvist, 57, var bara 16 år när hon slog igenom som artist. Detta med klassiska låten Främling, som hon vann med överlägset i Melodifestivalen år 1983.

Med det sagt har Carola firat för fullt under 2023 med turnén Carolafesten – 40 år sedan Främling. Turnén har haft fyra olika delar som fick kallas "Carola 4 faces" och innebär Pop, rock, gospel och musikal.

Schemat har varit hektiskt och intensivt ute på vägarna så det är inte alls konstigt om Carola börjar känna sig lite trött vid det här laget.

Carola tar en paus efter intensiva perioden

Nu berättar hon om den försämrade hälsan.

Carola har haft lite julledigt från turnén och nu passar hon på att hinna med saker som hon kanske inte hunnit med tidigare. Till exempel att hälsa på en vän på sjukhuset.

Annons

”Hälsat på en vän på sjukhuset. Det är en plats där värme och humor blir så väsentliga mitt i ovisshet och smärta.”, skriver hon följt av:

”Hade jag varit piggare i rösten hade jag nog sjungit för personalen och patienterna på avdelningen… Det får bli en annan gång”

Det är som sagt inte alls konstigt att Carola känner sig trött, nu berättar hon vad det är som tynger henne.

”Och där sjönk jag rejält ned i släden”, skriver hon och fortsätter:

”Dags för mig att ta ordentlig tid med att ‘bara få vara’ ett tag nu… Vi får se hur det går. Både finnar i hyn och blåsor på tungan har dykt upp.”

CAROLA

Carola om sonen Amadeus förlovning

En rolig sak som hänt i Carolas liv den senaste tiden är att hennes älskade son Amadeus Sögaard, 25, ska gifta sig med Matilda Linderoth, 25. Amadeus gick ner på knä när paret var i Sydafrika och till hans stora glädje sa Matilda "ja".

Annons

– Han gick ner på knä i Sydafrika där jag också har en historia. Inte bara med Zoe utan också med hans pappa. Så det knyter ihop sig på något sätt, sa Carola i radioprogrammet Gry Forssell med vänner.

Carola berättade också att hon tror att Amadeus och Matilda är väldigt säkra på varandra:

– Nu tar vi en bit i taget. Förlovning är jättefint och jättestort men det är också en provperiod. Jag slet av mig ringarna en gång innan jag gifte mig. Sen tog jag tillbaka den men det är ändå en förberedelse och prövningstid. Men de är nog väldigt säkra.

Hänt har sökt Carola för en kommentar.

FOTO: Robert Eklund/TT, Discovery+

Annons