Idol 2023 marknadsföring banner

Carola Häggkvist om sonen Amadeus flickvän Matilda

14 apr, 2020 
https://image.hant.se/byline-linnea-lundgren-131x150.jpg.jpg?imageId=4978193&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Linnea Lundgren
Carola Häggkvist
Carola Häggkvist har många gånger talat om den nära relationen till sonen Amadeus Sögaard.
Nu berättar hon om fina förhållandet till 22-åringens flickvän, Matilda Linderoth.
Annons
Carola Häggkvists ord om dottern Zoe – efter succén
Carola Häggkvists ord om dottern Zoe – efter succén

Förhållandet mellan Carola Häggkvist, 53, och Runar Sögaard var ett av 90-talets mest omskrivna. Men det som till en början skrevs om som en episk kärlekssaga kraschade snart och efter en stormig tid tillsammans valde paret att gå skilda vägar år 2000. Sedan dess är relationen dem emellan kylig och då Carola var med i Så mycket bättre 2014 vägrade hon nämna exmaken.

Men om inte annat så har Carola fått ut en bra sak ur förhållandet med Runar. Sonen Amadeus Sögaard, 22, är tillsammans med sin syster Zoe, 10, Carolas absolut största lycka i livet. På sociala medier kan man ofta läsa om sångerskans kärlek till sina barn.

“Lycka är att få möta våren med sina barn i Kungsträdgården under körsbärsblomningen! Ta en enkel lunch och hinna prata tillsammans. Lägga ifrån sig mobilerna, en stund iallafall och hinna bara vara och lyssna in varann.”, skrev hon nyligen i ett inlägg på Instagram.

Fina relationen till sonen

Recept.se Nyhetsbrev

Och Carola har verkligen anledning till att vara stolt över sin son Amadeus. Förutom att även han är en duktig sångare (i alla fall enligt mamma Carola) är han även proffsfotbollsspelare. I slutet av 2017 skrev Amadeus på ett A-lagskontrakt med Superettan-laget IK Frej.

Annons

– Mitt långsiktiga mål är att bli en världsback. Om ens mål och visioner inte skrämmer en så är de för små, har Amadeus kaxigt sagt i en intervju om sin framtid inom fotbollen.

Sedan en tid tillbaka delar Amadeus vardagen tillsammans med flickvännen Matilda Linderoth – något som mamma Carola är väldigt nöjd med.

– Han är min son, men idag har vi dessutom en vänskaplig, stark relation och vi kan ha bra och djupa samtal kring middagsbordet, ofta tillsammans med hans flickvän, säger Carola till tidningen Tara om relationen till sonen och flickvännen.

Oväntade vänskapen

Faktum är att relationen lett till mer än en extra familjemedlem för Carola. Inte nog med att hon har en god relation med Matilda själv, hon står även väldigt nära hennes mamma Tina och syster Elvira.

Så pass nära att de idag väljer att fira högtider som jul och påsk tillsammans.

– Familjemiddagen har vi hos min goda nyfunna väninna, som är Amadeus flickväns mamma. Det är tjejligan och Amadeus, säger Carola med ett skratt och fortsätter berätta hur det känns att ha gått och blivit svärmor:

Annons

– Det är jätteroligt! Det är bonus i livet – det blir bara bättre och bättre med åren. Jag får ha glada barn, och Amadeus har hittat en så bra tjej. Det gör mig glad.

FOTO: TT

Annons