TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Carola Häggkvist egna ord om medverkan i Melodifestivalen 2020

18 okt, 2019 
AvAgnethe Alm
Carola Häggkvist egna ord efter uppgifterna om medverkan i Melodifestivalen 2020.
Under fredagen kom uppgifter om att Carola Häggkvist skulle göra comeback i Melodifestivalen nästa år. Nu går artisten själv ut på Instagram och dementerar ryktet.
”Jag tackade ödmjukt nej tack redan i augusti”, förklarar Carola.
Annons
Fansen häpnar över Carola Häggkvists förvandling: ”Helt underbart”Brand logo
Fansen häpnar över Carola Häggkvists förvandling: ”Helt underbart”

Carola Häggkvist, 53, har medverkat i Melodifestivalen hela fem gånger och under fredagen kom uppgifter om att hon planerat att ställa upp för en sjätte gång. Denna gång med en egenskriven låt om sin kärlek till Jesus, skrev Aftonbladet.

– Den har varit inskickad förut, men då har Carola backat ur och tackat nej, men nu är hon sugen på att vara med, sa en källa till tidningen.

Men informationen från källan visade sig vara felaktig och nu går Carola Häggkvist själv ut och förklarar att det inte blir någon medverkan i nästa års upplaga av Sveriges största underhållningsprogram och musiktävling. I en lång text på Instagram förklarar hon anledningen:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Jag önskar jag kunde säga Ja…., vi kör! Men jag tackade ödmjukt nej tack redan i augusti då en av de absolut starkaste kompositörerna inom ESC-sammanhang erbjöd mig en fin låt. Och senast nu i oktober då en annan tungviktare inom denna genre önskade, tillsammans men Christer B, att jag sjöng sången som skulle kunnat bli en sann hyllning till hela universums Skapare. Men det krävs lite mer än så för mig.. efter alla år och olika erfarenheter. ”, skriver hon i inlägget.

Annons

Carola Häggkvist riktar ett stort tack till alla de fans som hoppades på att hon skulle göra comeback i Melodifestivalen, men fortsätter berätta om sina tankar kring saken:

”Du som känner mig vet att jag gillar oväntade skeenden i livet. Men just i detta läge finns det bara andra vinnare än jag. Och just nu är jag faktiskt smartare än så – än att tacka ja. Vem vet i framtiden. Men just nu gick jag inte igång tillräckligt på varken låtarna, mello eller medias circus. Jag bygger något annat på hemmaplan från mitt hjärta, på lång sikt. Men med stor tacksamhet för vad Melodifestivalen en gång var för mig, och  för många andra”.

Därför tackar Carola nej till tv-produktioner

Carola Häggkvist är under hösten aktuell i TV4:s populära Så mycket bättre. Men andra tv-program har hon valt att tacka nej till, förklarar hon. Detta på grund av sina barn.

”Tar upp bland annat i mitt advents program varför jag av ren överlevnads instinkt och som beskyddare av mina barn INTE kan ställa upp i varken Mello, Let’s Dance eller andra liknande program – även om jag både älskar att dansa (hemma i köket) eller tävla. Vet att allt har sin tid och jag är inte långsint heller. Men just nu finns visheten högt upp på listan och då kommer både barnen och en påsk produktion före Melodifestivalen”, skriver Carola och avslutar genom att återigen fastställa att hon inte skrivit någon egen låt att sjunga i Melodifestivalen nästa år.

FOTO: TT/Peter Wixtröm, TT/Magnus Sandberg

Annons