Idol 2023 marknadsföring banner

Carola Häggkvist bråk med 13-åriga dottern – nu berättar hon: “Sårad”

22 maj, 2022 
https://image.hant.se/Sofia-profil.jpeg.jpg?imageId=7564193&x=9.8765432098765&y=0&cropw=86.41975308642&croph=86.41975308642&width=1318&height=1318
Sofia Sundqvist
Carola Zoe
Artisten Carola Häggkvist har två barn. Nu berättar hon med egna ord om konflikten med sin tonårsdotter Zoe.

”Jag höll på att gå i taket”, skriver Carola.
Annons
Carola Häggkvist om stödet från följarna
Carola Häggkvist om stödet från följarna

Carola Häggkvist är en av våra mest folkkära artister, som sedan sin debut på 80-talet har fortsatt att vara aktuell för svenska folket med sin musik.

Förutom sitt liv på scenen så är Carola även mamma till två barn. Sonen Amadeus, 24, har hon tillsammans med exmaken Runar Sögaard, 54, och för 10 år sedan adopterade Carola dottern Zoe, 13, från Sydafrika.

Dottern Zoe går i Carolas fotspår

Idag är Amadeus utflyttad och det är bara Zoe som fortfarande bor hemma i Carolas stora hus i Steninge slottsby, strax utanför Stockholm. Mor och dotter står varandra nära, och det har visat sig att även Zoe har ett musikaliskt intresse.

De har bland annat sjungit tillsammans vid stjärnans konserter på Steninge slott, och den nyblivna tonåringen studerar på musikskolan Pops Academy. Carola har tidigare berättat för Hänt om sina känslor inför att Zoe valt att gå i hennes fotspår:

Annons

– Det är klart det är jättehärligt, sa Carola då.

”Jag höll på att gå i taket”

Som i de flesta familjer, inte minst med tonåringar i hemmet, uppstår ibland bråk. Så även hemma hos Carola. Artisten delar ibland med sig öppet på sin Instagram om konflikter som kan uppstå i hemmet, och i ett nytt inlägg berättar hon om en ny situation hon och dottern blev ovänner i, hur Carola själv höll på att ”gå i taket” – och hur de sedan löste konflikten.

”Min dotter Zoe.. 13 år, beställer själv en cappuccino med mig till frukost på vår lilla helg resa. Tiden går och jag har en tonåring vid min sida som byter stil och humör ungefär lika ofta som vinden på det kroatiska havet. Men vi har haft sol och lugnt vatten de senaste dagarna..”

Deras bråk började med att Carola ville låna dotterns hörlurar, men tilläts inte eftersom hon, enligt henne själv, har en förmåga att tappa bort saker.

”Istället för å känna mig försmådd i vissa omöjliga lägen så väljer jag att gå åt sidan och försöka se anledningen till vår diskussion. Och imorse vände jag på steken och tog hennes parti och lät henne själv förstå varför hon inte ville låna ut sina hörlurar till mig tex.”

Annons

”För att hon har vill ju börja ta ansvar för sina egna saker mer nu och vill sätta vissa gränser (så inte jag lånar och så försvinner sakerna .. vilket jag är duktig på.) Saken är bara den att hon tog ju mina fina Marshall hörlurar som försvann efter ett tag nånstans ( dock ej av mig, denna gång ) Så vi hade en trist kollision igår kväll precis när vi skulle lägga oss då jag inte fick låna hennes hörlurar.”

”Jag höll på att gå i taket. Men valde att svälja. Och somna. - ’Det här ska jag komma ihåg’ sa jag till Zoe. Och jag kände hur hård jag blev på insidan men också att jag var sårad. På morgonen kom tankarna att jag jag bara skulle fortsätta visa vänlighet och generositet mm. Kärlek också såklart!”

När Carola vaknade dagen efter agerade hon utifrån kärlek och ändrar den tråkiga stämningen mellan henne och dottern. Hon pikar även om att hon författar en biografisk bok rörande adoptionen av dottern Zoe.

Annons

”Godmorgon sa jag. Godmorgon sa hon.. och så kramades vi som vi alltid gör på morgonen. Men jag såg på henne att hon var lite frånvarande. När jag sa orden om att hon egentligen bara ville bli duktig att hålla koll på sina grejer.. tittade hon på mig, tänkte och sa: Ja delvis, .. medan hon förstod att jag ville visa vänlighet och ge henne en känsla av ansvar. Hon log. Tittade på mig lite ursäktande och sa förlåt mamma. Jag har alltså påbörjat kapitalet Zoe & ADOPTION = happy tears (hela vår resa fram till nu) till boken. ja min biografi bok. Håll i hatten.. Nu åker vi!”

FOTO: TT, INSTAGRAM

Annons