Artikeln innehåller reklamlänkar

Carola avslöjar superlönen: Så mycket pengar tjänar jag

Så mycket tjänar Carola Häggkvist på julshowerna.

Julen närmar sig och likaså de många julkonserter och julshower som dyker upp i december. En av de största artisterna, Carola Häggkvist, är också den som tjänar mest på sina konserter.

Det lackar mot jul och med juletider är det också dags att välja bland alla de julshower som dyker upp så här års. I år kan publiken välja mellan artister som Carola Häggkvist, Jill Johnson, Björn KjellmanLena Philipsson och Niklas Strömstedt.

De många julshowerna skapar konkurrens och det är viktigt för artisterna att nå en stor publik. Mycket hänger på just julshower och julkonserter.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

För många svenska artister är det just julshowerna som ger den största inkomsten.

– För alla artister är just de här fem veckorna inför jul extremt viktiga för hela årets inkomst. Det kan finnas de som inte gör så mycket annat än sin julturné. Där kommer hela årets intäkter. Det handlar om liv och död för dem som artister, säger julshowsproducenten Patrik Krall till Expressen.

Han fortsätter:

– Jultider är årets absolut högsta inkomstkälla för alla artister oavsett om du är stor eller liten. 70 procent av intäkterna kan komma från veckorna innan jul.

Carola om hur mycket hon får i lön

Uppsjön av julkonserter kan göra det svårt för även etablerade artister att nå sin publik. Exempelvis blev Måns Zelmerlöw tvungen att ställa in sin julshow 2012 på grund av för dålig biljettförsäljning.

En artist som inte behöver oroa sig för sin julekonomi är Carola Häggkvist. Carola har nästan blivit synonym med julshow och är också en av de mest populära julartisterna. I slutet av november har Carola premiär för årets julkonsert.

En källa uppger för Expressen att Carola Häggkvist kan ta 150 000 kronor för en kväll, medan Carolas taleskvinna, Hanna Ohlsson, uppger att hon kan ta “det dubbla”, det vill säga runt 300 000 kronor per kväll.

Missa inte de största snackisarna i nöjesvärlden just nu:

LÄS OCKSÅ: Efter kärlekstvivlet: Carola Häggkvists nya besked om relationen till Jimmy

LÄS OCKSÅ: Premiär för Berg & Meltzer på Oscars – då brakar Carola Häggkvist genom glasbordet

FOTO: IBL

SENASTE NYTT!