Carola Häggkvist avslöjar sanningen om skönhetsingreppen

Carola Häggkvist

Carola Häggkvist är en av Sveriges främsta artister.
Med åren har artisten lockats av att göra fix och trix med sitt utseende – något som hon nu öppnar upp om.
– Det känns märkligt, säger Carola.

Artisten Carola Häggkvist, 53, har varit ett välkänt ansikte för det svenska folket sedan länge. Genom sin fantastiska sångröst har Carola blivit en av Sveriges främsta artister med flera hitlåtar i bagaget.

Trots att karriären har gått spikrakt framåt är det inte bara den som har spelat en stor roll i hennes liv genom åren. Carola har även lagt stort fokus på sin familj. I hela tio år var Carola gift med Runar Sögaard, 53, men år 2000 beslutade sig ex-makarna för att bryta upp och lämna in en skilsmässoansökan. Innan dess fick de tillsammans sonen Amadeus, som idag hunnit bli 22 år. Amadeus var två år när hans föräldrar skilde sig. Carola har även dottern Zoe, som hon adopterade 2012.

Många år har nu gått sedan Carola och Runar bröt och idag har ex-makarna ingen relation till varandra. Det har Runar tidigare berättat då han gästade Bathina Philipsons podcast. I samma avsnitt berättade Runar att han gärna hade haft en en bra relation till Carola, men att så har inte blivit fallet.

Carolas tankar kring att åldras

Året var 1983 när Carola slog igenom i musiktävlingen Melodifestivalen. Som 16-åring gjorde hon succé med hitlåten Främling. Hela 37 år har nu gått sedan dess och mycket har hunnit ske. Men vad tycker egentligen artisten om att bli äldre? I en intervju med Amelia berättar Carola om sina tankar kring åldrandet och besvarar ifall hon anser det jobbigt.

– Nä, jag tycker det är fantastiskt att man överlevt så här länge. Däremot är det svårare att sminka sig nu. Det tar längre tid. Men jag tycker att rynkor är vackert, även om jag inte gillar dem jag får runt munnen. De är inte så fina, säger hon till tidningen.

Erkännandet om ingreppen

I samma intervju får Carola Häggkvist frågan ifall hon har genomgått många skönhetsingrepp, detta varpå hon öppnar upp om sina tankar kring att göra förändringar med sitt utseende.

Har du gjort många ingrepp?

– Nä, och de gånger jag försökt har det mest blivit fadäser, så man får hitta en bra balans i det. Sedan är det dyrt också, det känns märkligt att lägga pengar på det i en tid när människor svälter. Jag tycker det är tråkigt att se att så många unga tjejer gör sådant, jag tror inte att det är bra för kroppen, säger Carola.

LÄS OCKSÅ: Relationen mellan Carola Häggkvist och Runar Sögaard idag

LÄS OCKSÅ: Carola Häggkvist visar förändringen med dottern Zoe

FOTO: Karin Törnblom/TT