Artikeln innehåller reklamlänkar

Carola Häggkvist: Så mycket pengar fick jag för Så mycket bättre

Carola Häggkvist: Så mycket pengar fick jag för Så mycket bättre

Hon krävde dubbelt arvode för att vara med i Så mycket bättre. Med de pengarna har Carola bekostat renoveringen av ladan där hon håller årets julkonserter.

Nyligen avslöjade Expressen att Carola Häggkvist, 52, tjänar enorma pengar på sina julkonserter. En källa berättade för tidningen att hon kan ta 150 000 kronor för en kväll, medan Carolas taleskvinna, Hanna Ohlsson, uppgav att hon kan ta ”det dubbla”, det vill säga runt 300 000 kronor per kväll.

Carola slog igenom i Melodifestivalen med låten Främling för 35 år sedan och är en av Sveriges mest folkkära artister. Nu berättar hon i en intervju med DI Weekend att hon får mängder av jobbförfrågningar, men tackar nej till 90 % av dem, trots att hon erbjuds miljonbelopp.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Men ett av de program som Carola valde att ställa upp i var TV4:s Så mycket bättre där hon medverkade i den femte säsongen 2014. På grund av det stora intresset för Carola förlängdes hennes avsnitt under den säsongen med en halvtimme. Och nu berättar den eftertraktade artisten att hon dessutom förhandlade sig till att få dubbelt arvode innan hon skrev på för TV4:

– När de frågade om jag ville delta i Så mycket bättre sa jag att de fick dubbla arvodet.

Artisten förklarar i DI Weekend:

– Men jag har ju förmånen att jag kan göra det. Jag vet mitt värde. Man måste våga vänta in det som känns rätt och ta tillit till att det kommer att gå bra.

Pengarna från Så mycket bättre bekostade ladan

Exakt hur det ska gå till att hon ska kunna tjäna så mycket pengar som hon tidigare gjort på årets julkonserter är dock aningen oklart eftersom Carola nyligen flyttat till ett hus i Steninge slottsby och i år kommer att hålla sina julkonserter i en lada hon under året har jobbat stenhårt med att renovera.

Ladans väggar har behövt tätas, lokalen inredas med sittplatser för 1000 personer, ljud och ljus har behövt ordnas, värme ledas in och den måste även uppfylla alla säkerhetsföreskrifter för att kunna ta emot publik. Det var bara någon månad sedan sångerskan sa att hon har lagt många miljoner ur egen ficka på på renoveringen och förklarade:

– Vi har investerat så mycket tid och pengar i det här så nu måste vi spela den jättemånga gånger för att få det att gå ihop.

I den nya intervjun med DI Weekend berättar Carola även att det är just hennes dubbla arvodet från Så mycket bättre som hon har bekostat renoveringen av ladan.

LÄS OCKSÅ: Carola avslöjar superlönen: Så mycket pengar tjänar jag

LÄS OCKSÅ: Carolas kärleksplan med Jimmy – satsar miljoner

FOTO: TT

SENASTE NYTT!