LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Carola Häggkvist om dramat under adoptionen – nära att stoppas

28 nov, 2018 
AvOla Brising
Carola Häggkvist om dramat under adoptionen av Zoe
Adoptionen av dottern Zoe höll på att stoppas för att Carola Häggkvist var för gammal. Nu berättar artisten ingående om dramat som utspelade sig då.
Annons

År 2012 adopterade Carola Häggkvist, 52, dottern Zoe, 9, från Sydafrika. Hon hade en stark relation till landet sedan lång tid tillbaka och därför blev det självklart för henne att adoptera just därifrån. Men det var ingen enkel process för henne att få adoptera, framför allt på grund av hennes höga ålder. Redan för några år sedan förklarade hon i Expressen:

Och nu berättar Carola Häggkvist mer ingående om vad som hände i en lång intervju med Aftonbladet. När hon nästan var i mål var det nära att adoptionen inte blev av. Kommunen meddelade henne plötsligt en dag att det skulle krävas ett mirakel för att de skulle hinna med de möten som krävdes för ett godkännande, innan den stundade semestern tätt följd av hennes fyrtiofemte födelsedag som skulle innebära att hon plötsligt skulle bli för gammal för att adoptera.

– Jag bröt inte ihop, utan blev nog mest chockad när de sa det. Sedan gick jag in på toaletten och andades djupt innan jag gick tillbaka in och sa att ”om ni bara kan hitta en lucka så lovar jag att jag med kortast möjliga varsel får ihop det nätverk av människor som ni vill träffa”, berättar Carola för tidningen.

Annons

Blev till slut som Carola önskat

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men trots allt verkar det som om de gjorde sitt bästa för att hjälpa henne. För bara någon vecka senare ringde en tjänsteman tillbaka och sa: ”Nu har det hänt, miraklet!”. Carola berättar att hon därefter snabbt samlade ihop sina närmaste till ett nätverksmöte som blev bland det starkaste hon varit med om i hela sitt liv:

– Min väninna Clarissa från Etiopien berättade om sina upplevelser som adopterad, min väninna Gita med sonen David adopterad från Indien, som jag är gudmor till, berättade om sina erfarenheter. Erik och Zenitha lovade att ta hand om Zoe om något skulle hända mig. Det var en sådan hyllning till adoptionen och hur viktig och fantastisk den är.

Nätverksmötet gjorde att tjänstemännen från kommunen godkände Carola som adoptivmamma. I april 2012 åkte hon till Sydafrika för att hämta hem Zoe, som då bodde på Door of hope, ett barnhem för övergivna barn i Johannesburg. Flickan var då nästan tre år gammal och barnhemmet hade varit hennes hem sedan fem månaders ålder då hon hittats undernärd och övergiven i en kåkstad.

– Det var så stort, det är så stort. Det är vi nu. Vi har kanske inte samma färg på huden men vi har samma färg på blodet. Jag brukar säga till Zoe att jag inte är hennes magmamma utan att hon föddes ur mitt hjärta, förklarar Carola.

FOTO: IBL

Annons