LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Carl Jan Granqvists känsliga beslut – sonen får inte ärva någonting

20 mar, 2024 
Carl Jan Granqvist har tidigare varit öppen med att hans son Carl Johan inte kommer ärva herrgården Saxå bruk.
Nu berättar han varför.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Siw Malmkvists starka ord om bröderna Gustaf och Viktor NorénBrand logo
Siw Malmkvists starka ord om bröderna Gustaf och Viktor Norén

Carl Jan Granqvist, 77, är högaktuell i Seniorsurfarna – återträffen! Programmet har premiär den 4 april och är väldigt nyttigt att kolla på för att bli mer resistent mot bedrägeri.

Carl Jan har varit med i programmet flera gånger och i en ny intervju med Hänt berättar han att det hjälpt honom mycket. Samtidigt är det ett kul sätt att umgås.

– Dels så är det alltid roligt att träffas och utbyta erfarenheter och vad man lärt sig. Man får alltid lära sig något nytt, när man är lite till åren kommen så lär man ju sig vissa rutiner och så tillkommer lite nya moment, ibland går det rakt in och man använder det ofta. Men ibland gör man det inte, så det är väldigt bra med en återträff, säger Carl Jan.

Annons

Carl Jan om pensionen: ”Min hobby”

Vid sidan av tv-karriären är Carl Jan vinkännare och gästgivare och har absolut inte tänkt tanken att gå i pension. Faktum är att det är svårt eftersom han inte har ett jobb att pensionera sig från.

– Nej men jag har ju aldrig haft något jobb, jag har ju bara sysslat med min hobby och jag slutar ju inte med den. Nej, jag har samma program som alltid, säger Carl Jan till Hänt.

En person som ärvt Carl Jans hobby och passion för gårdsliv är hans son Carl Johan Granqvist, 32. Idag lever han med sin hustru Sara på en egen gård där de håller de på med lantbruk och gör fårost vid namn Bredsjö blå. Detta är Sveriges dyraste ost och kostar över 1000 kronor kilot.

– De har fullt sjå med det där. De går ju upp 06 varje morgon och går och lägger sig sent, även söndag och lördag. Det är ju så när man är uppvuxen i lantbruk så är livet en hobby, förklarar Carl Jan.

Carl Jan om arvet – sonens passion för gårdsliv

Något som Carl Johan dock inte kommer ärva är sin pappas herrgård Saxå bruk. Den har de bestämt att donera till en stiftelse, som ett hem för svensk gastronomi.

Annons

– Vi har bestämt det, för han bor ju på sin gård, förklarar Carl Jan.

Något som dock är säkert är att Carl Johan, som sagt, ärvt sin pappas intressen och passionen för lantbruk och svensk matkultur.

Kommer han ärva något annat?

– Han har redan ärvt ett stort intresse för svensk gastronomi och lantbruk. Så Carl Johan går vidare med de intressena och det är väldigt skojigt. Vi har samma livsintresse, vi delar det intresset och därmed de områden vare sig det gäller bekantskapskretsar eller när det gäller branschföreningar.

FOTO: WIXTRÖM PETER/Aftonbladet, Charlotte Brunzell/TT

Annons