LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carina Lidbom flyr till Bulgarien – lämnar pojkvännen i USA: ”Enkelbiljett”

22 jun, 2024 
Linn Seipel
carina lidbom
Carina Lidbom lämnar Sverige!
I en ny intervju med Hänt berättar Rederiet-stjärnan om det efterlängtade uppbrottet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vem gillar Gabriel Odenhammar bäst – Håkan Bråkan eller Max?Brand logo
Vem gillar Gabriel Odenhammar bäst – Håkan Bråkan eller Max?

Carina Lidbom, 67, känner nog de flesta igen från Rederiet – eller som Sunes mamma, Karin – i kultklassikerna Sunes jul och Sunes sommar.

Än idag går karriären som på räls för skådespelerskan och i sommar står hon inför ett hektiskt inspelningsschema. Enbart en kvart på självaste midsommarafton hade hon att avvara när Hänt ville ta ett snack för att kolla läget. Hon är aktuell med föreställningen Oj då! ...en till? regisserad av Edward af Sillén, med Robert Gustafsson i spetsen.

– Även om man känner sig trött så får man skratta varje dag. Men det är stenhårt alltså, vi har jobbat sex dagar i veckan i fem veckor just nu, berättar Carina Lidbom för Hänt.

Carina Lidbom drar till Bulgarien – på obestämd framtid

Men som tur är hägrar också en semester – på obestämd tid – i horisonten! Under juli månad blir det sex föreställningar i veckan, men i augusti flyttar hon tillfälligt till sin semesterpärla i Bulgarien.

Annons

– Nu när jag jobbar hemma här hela sommaren så måste jag ner dit sen och kolla läget, och göra betalningar och sådant, säger Carina och fortsätter:

– Just nu har jag en enkelbiljett ner bara, för jag vet inte när jag ska komma hem.

För tre år sedan berättade Carina att det fanns en man i hennes liv, en som hon valt att hålla utanför offentligheten. Han bor heller inte i Sverige.

Sunes sommar peter haber
Carina som Karin i Sunes-filmerna.

Kommer du att bo med kärleken då, i Bulgarien? Eller hur kommer det sig att du skaffat ett ställe just där?

– Nej han är inte nere i Bulgarien nej.

Carina berättar vidare att denna man reser mycket i sitt jobb men just nu bor i USA. Att hon valde Bulgarien var helt enkelt att hon förälskat sig i stället för ett par år sedan då hon var där på semester.

Annons

– Men sen kanske han och jag träffas vidare någonstans i Europa.

Därför bor Carina och kärleken inte i samma land

Carina har alltid tyckt om att umgås med sig själv, och har svårt när relationer ska ta för stort plats. Hon vill kunna göra de hon vill, när hon vill.

– Jag har ju på något sätt alltid varit singel. Det gör att det är inget farligt att leva själv. Det är något annat om man är ensam, då kan det vara trist och mörkt. Men jag tycker att det kan vara bra att gå till sig själv och fråga ”hur vill jag ha det?”. Hon fortsätter:

– Han som finns i mitt hjärta är likadan. Så då behöver vi inte leva ihop just. Det kanske händer men just nu som mitt liv ser ut så tycker jag att det är skönt och bra att ha det så. Det är bra att ha längtan också!

FOTO: TT, Hänt

Annons