Carina Bergs beslut inför förlossningen – efter händelsen med sonen Holger

Carina Berg har fött två barn – sönerna Holger och Otto.
Nu berättar hon om beslutet hon fattat inför den tredje förlossningen.
– Om inte hon hade stoppat mig från att sittföda så hade han dött, säger Carina i Berg & Gynning – hittar sig själva

Carina Berg, 43, är gravid med sitt tredje barn. Det var i slutet på oktober som hon och maken Erik Berg, 31, avslöjade den glädjande nyheten. Bebisen är beräknad att födas i vår men makarna har även just nu fullt upp med småbarnslivet. I december förra året blev de nämligen föräldrar till sitt första gemensamma barn, sonen Otto. Det blir ungefär ett år och tre månader mellan barnen så att det är en hektisk tid som väntar har makarna förstått.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Carina är även mamma till sonen Holger, 11, som hon fick under ett tidigare äktenskap med tv-profilen Kristian Luuk, 54.

Carina Bergs skräckupplevelse under förlossningen med Holger

Även om det är några månader kvar så närmar sig förlossningen sakta men säkert. I ett nytt avsnitt av podcasten Berg & Gynning – hittar sig själva berättar nu Carina att hon börjat kolla på förlossningsklipp.

– Jag har börjat följa ett konto där kvinnor tar emot bebisarna själva i badkar, alltså förlossningar som filmas, säger Carina.

Detta visar sig vara något som Carolina Gynning, 42, också fascineras av.

LÄS MER: Linda Skugge avslöjar Kristian Luuks okända kärleksliv

– Jag kan bli så himla besviken på mig själv att inte jag drog ut mina barn i mitt badkar själv, säger Carolina.

Däremot kommer de båda snabbt överens om att den typen av förlossning inte känns lika trygg. Något som får Carina att tala ut om vad som skedde under förlossningen med äldsta sonen Holger.

– Med Holger, han hade navelsträngen fyrtiofjorton varv så om inte hon hade stoppat mig från att sittföda så hade han dött. Så det var väl kanon att jag inte försökte det själv, säger Carina.

Så vill Carina Berg föda sitt tredje barn

Vad varken Carina eller Carolina kan förstå är hur det ofta ser ut att gå strålande under dessa förlossningar, utan några slags komplikationer.

– Det verkar som att de har något trollpackeriförbund med födselministeriet, jag vet inte. Jag skulle aldrig våga föda hemma, jag skulle inte våga det. Jag vill att det ska finnas fyrtiofjorton doktorer i närheten om något händer. Så feg är jag, jag vågar inte sitta där, säger Carina och fortsätter med att berätta hur hon vill att nästkommande förlossning går till:

– Jag har ingen längtan efter en naturlig förlossning. Jag vill ha epidural och läkare. För det var så jävla nice ändå att föda.

LÄS OCKSÅ: Sofia Wistams oro för sönerna Texas och Lennox – efter nya skolbeslutet

LÄS OCKSÅ: Starka reaktioner efter TV4:s intervju med Storbedragerskan i Nyhetsmorgon