LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carina Berg i tårar efter känslosamma händelsen i Bergs drömkåk

29 okt, 2019 
AvIda Gustafsson
Carina Berg i tårar
I kvällens avsnitt av Bergs drömkåk besöker Carina Berg och Erik Berg platsen där Carinas pappas aska ströddes.
– Tycker fortfarande det är lite jobbigt att prata om, berättar Carina i programmet.
Annons
Carina Bergs tårarBrand logo
Carina Bergs tårar

För två år sedan hittade programledaren Carina Berg, 41, kärleken i fotbollsspelaren Erik Berg, 30, tidigare Johansson. Relationen blev snabbt seriös och i december 2018 gifte de sig under en hemlig bröllopsceremoni i Vemdalen.

I augusti i år avslöjade Carina Berg på Instagram att paret väntar sitt första gemensamma barn. Den glädjande nyheten kom bara månader efter att paret tagit ytterligare ett steg i relationen – nämligen köpt ett sommarhus i Stockholms skärgård. Ett spontanköp som visade sig bli mer komplicerat än paret tänkt sig.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I podcasten Gynning & Berg – hittar dig själv berättade Carina om huset för vännen och poddkollegan Carolina Gynning, 41-

– Tio timmar senare vinner vi budgivningen på det största rucklet i hela skärgården. Det är ett hundra år gammalt trähus, som har stått och förfallit. Det finns inget tak. Man har sjöutsikt. Det har heller inget golv, sa Carina i podden.

Annons

Nu har husköpet och dess renovering blivit tv-program och i Bergs drömkåk på Kanal 5 och Dplay kan tittarna följa Carina och Eriks förvandling på huset – från ruckel till idyll.

Känslosamt om Carinas pappa

I kvällens avsnitt av Bergs drömkåk får Carina och Erik Berg besök av Carinas mamma, Lilian. Under en båttur bestämmer sig de tre för att åka till den plats där Carinas pappas aska är strödd i havet.

Det var 2015 som Carina Bergs pappa hastigt gick bort i en hjärntumör. När hon två år senare gästade TV4:s Hellenius Hörna berättade hon tårfyllt om händelsen.

– Han gick bort på bara 30 minuter. Så när jag kom till sjukhuset så var han i respirator och det såg ut som att han levde, för jag såg ju på monitorerna att hjärtat slog. Så det var himla svårt att greppa när läkarna sa att ”han är död”, sa Carina Berg i programmet.

I Bergs drömkåk berättar nu programledaren om att både hennes pappa och mamma var båtfolk och att Carinas pappa därför ville begravas vid öarna där de brukade tillbringa mycket tid när de var unga.

Annons

– Han ville ju begravas vid dom här närmsta små öarna, så där ligger han och guppar. Jag tycker fortfarande det är lite jobbigt att prata om, berättar Carina Berg i Bergs drömkåk och fortsätter gråtandes förklara:

– Jag tycker väldigt mycket om att han ligger i havet, för då är han ju här. Då kan man ju bara säga hej hela tiden. Då blir det så nära. Jag tycker mer om det än en gravplats, alltså på en kyrkogård.

”Saknaden är enorm”

När Carina Berg, Erik Berg och Carinas mamma sitter i båten vid den plats där de tidigare strödde Carinas pappas aska berättar Carina att hon tycker det är tråkigt att Erik aldrig hann träffa honom.

– Det tycker jag med, stämmer Carinas mamma in och fortsätter:

– Han hade tyckt om dig, det vet jag.

– Av vad jag hört så hade jag tyckt om honom med, svarar Erik.

Carina Berg berättar sedan för Erik att hon också vill bli strödd på samma plats i havet när hon dött – och frågar Erik om han vill detsamma.

Annons

– För då sitter vi ändå ihop med havet i Halland och…, säger Carina och syftar på Eriks födelseort Falkenberg i Halland.

– Det är det som är så himla häftigt. Det spelar ingen roll var man strör någon i havet, de är ändå överallt, svarar Erik innan han och Carina tar i hand på beslutet.

Efter båtturen berättar Carinas mamma om känslorna och saknaden efter sin man.

– Det är alltid väldigt speciellt att stanna där vi strödde hans aska, på flera sätt. Jag kan bli ledsen, saknaden är enorm. Men samtidigt så kan jag börja fnittra för man kommer ihåg allt kul som vi hade, som vi gjorde, ute på sjön, säger Carinas mamma i Bergs drömkåk.

Bergs drömkåk visas på Kanal 5 och Dplay på tisdagar. 

FOTO: Kanal 5

Annons