LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carina Berg i svår kris – söker hjälp nu: ”Jag orkar inte”

25 jun, 2024 
Elvira Reer
Carina Berg
Carina Berg berättar att hon har mått väldigt dåligt under en tid.
Nu har hon startat en depressionsutredning:
– Tycker inte att något är kul längre, säger Carina i sin podcast.
Annons
Här minglar Carina Berg med exmaken Kristian LuukBrand logo
Här minglar Carina Berg med exmaken Kristian Luuk

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den folkära och prisbelönta programledaren Carina Berg, 46, har haft ett händelserikt år. Hon har lett både Melodifestivalen och ett antal galor under vår- och sommarmånaderna. Utöver det hör vi även henne varje vecka i podden Gynning och Berg som hon delar med nära vännen Carolina Gynning, 45.

När hon inte jobbar tillbringar Carina ofta tid med att pyssla i det lyxiga hemmet som hon delar med sin make Erik Berg, 35. Hon njuter också av att umgås med sina tre barn: Holger, 14, från hennes tidigare förhållande med Kristian Luuk, 58, samt Otto, 4, och Juno, 3, som hon har tillsammans med Erik.

Med andra ord har Carina verkligen fullt upp – något som hon verkligen märkt av den senaste tiden.

Carina Berg talar ut om depressionsutredningen

I det senaste avsnittet av Gynning och Berg delar Carina med sig av utmaningarna med att balansera flera ansvarsuppgifter samtidigt. Något som har resulterat i att hon nu genomgår en utredning för depression och klimakteriebesvär.

Annons

Carina berättar att hon inte tycker att något är kul längre. När hon sedan förklarar sin situation berättar hon först om problemen i tredje person:

– Så himla orättvist mot hur hon lever för hon har verkligen allt. Hon lever i en skitbra relation, hon har friska barn, hon har liksom inget att klaga på. Roligt jobb möjligtvis jävligt stressade jobb i perioder och lite väl många bollar i luften för hennes smak, säger Carina.

Hon berättar dessutom att hon har tyckt att det har varit jobbigt att dela med sig om hennes mående för att hon har varit rädd att det bara ska kännas värre.

– För att det inte ska bli ännu värre har jag tänkt att jag håller det här lite för mig själv och utreder vad det är. För att jag orkar inte, det har känts som om jag mår ännu sämre av att säga det högt, berättar Carina och fortsätter:

– Men, det har visat sig att det inte är så, för om man säger det högt, typ när man fikar med någon eller så, inser man att det är många andra som har haft en sån där rutchkana ner i smärtan.

Annons

Har haft många sömnlösa nätter

Carina fortsätter att berätta att hennes ångestproblematik har varit svår. Framförallt har det varit under nätterna det har varit jobbigast. Hon säger även att det är svårt för henne att veta vad som är vad just nu.

– Är det ångesten som håller en vaken eller är man vaken för att man har ångest, säger Carina.

– När man mår dåligt blir det bara som en jättesnabb spiral och det är så himla svårt att stoppa den. Det krävs att man har ork att stoppa den, tillägger hon senare.

Med utredningen pågående är Carina osäker på vilka svar hon kommer att få, men hon har åtminstone kommit fram till att det är dags att ta itu med det nu:

– I med att jag har startat den här utredningen är det ändå på gång nu. Jag känner såhär nej nu gick det för långt, nu mår jag för dåligt. Nu är det stopp.

– Vi får se hur det kommer lösa sig, om jag ska kasta mig ner i en pillerburk eller om jag ska göra något annat, säger Carina och skrattar.

Annons