LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carina Berg har förlorat synen – nu tvingas hon till operation

03 jul, 2024 
Loke Westberg
Carina Berg
TT
Tv-profilens Carina Bergs syn blir bara sämre och sämre.
Nu avslöjar hon att hon tvingas till operation.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här minglar Carina Berg med exmaken Kristian LuukBrand logo
Här minglar Carina Berg med exmaken Kristian Luuk

Carina Berg, 46, och poddkollegan Carolina Gynning, 45, diskuterar allt mellan himmel och jord i deras podd som är namngiven efter dem själva.

Exempelvis har Carina bara för någon vecka sedan pratat om hennes besvär med ångest, vilket resulterat i att hon sökt hjälp och just nu utreds för depression och klimakteriebesvär.

Problemen uppdagades då hon märkte att hon inte tyckte någonting var roligt längre.

– När man mår dåligt blir det bara som en jättesnabb spiral och det är så himla svårt att stoppa den. Det krävs att man har ork att stoppa den, sa hon om ångesten.

Carina Berg tvingas operera ögonen på grund av dålig syn

Nu öppnar hon upp om ytterligare ett hälsoproblem i det senaste avsnittet av Gynning & Berg. Hennes syn har nämligen blivit så pass dålig att hon nu tvingas till operation.

– För ett tag sedan gjorde jag en synundersökning för jag kände att jag vill göra en sån här laseroperation och då sa de att jag tyvärr var för gammal för det, säger hon och fortsätter:

Annons

– Men då finns det en annan operation man kan göra som är ett linsbyte. Det kan man tydligen bara göra en gång, och då tyckte de att jag borde vänta till jag såg sämre. Nu är den tiden inne, nu ser jag nämligen nästan ingenting och ska göra den där operationen, säger hon i podden.

Vännen och poddkollegan Carolina Gynning svarar då:

– Det där känns läskigt.

Armand Duplantis har gjort ögonoperationen – så går den till

Men nog behöver inte Carina oroa sig för att något ska gå fel. Bland andra har svenske stavhopparen Armand Duplantis, 24, gjort samma operation och det verkar inte påverka honom när han flyger sex meter upp i luften.

Hon fortsätter förklara ungefär hur en sån här operation går till:

– De byter en lins är det jag vet. De öppnar upp någon del av ögat, för det åt sidan, tar bort linsen, och stoppar ner en ny artificiell lins och ploppar tillbaka. Det står att man ser bättre redan på eftermiddagen, säger hon.

Det enda som återstår för Carina Berg är att boka en tid för operationen, vilket hon tror blir ganska snart.

FOTO: TT

Annons