Carina Berg bryter tystnaden om övergreppen: "Jag var 14 och han 45"

Carina Berg bryter tystnaden om övergreppen: "Jag var 14 och han 45"

Kvinnor berättar, en efter en, om sexuella trakasserier, påhopp och övergrepp under hashtagen #MeToo. En av alla kvinnor är Carina Berg.

Kvinna efter kvinna reser sig, vågar och berättar om producenten Harvey Weinsteins, 65, sexuella trakasserier. Mot dem, mot andra, mot kvinnor. Det får kvinna efter kvinna världen över att resa sig, att våga och att berätta – under hashtagen #MeToo. Om sexuella trakasserier, påhopp och övergrepp. Flera kända kvinnor väljer att, precis som andra kvinnor, berätta under hashtagen. En av alla kvinnor är Carina Berg, 39.

”Jag var 14 när en man i 45 års åldern vägrade lämna mig ifred under en hel kväll. Han var full och till slut skrek jag att ”vad vill du mig?”, ”jag vill knulla dig” svarade han”, skriver Carina på sin Instagram.

Men det slutade inte här. Det slutade inte när hon var 14. Hon skulle inte bara bli sexuellt trakasserad en gång, utan fler.

Jag var 17 och hånglade med en kille på en tom strand mitt i natten. Jag ville att vi skulle sluta. Men det ville inte han. Han sa att det var ”för sent för att sluta nu”. På något konstigt sätt så trodde jag på honom och lät honom fortsätta”, skriver hon och fortsätter:

”Jag var 20 någonting när min chef sa att han ”aldrig kunde höra ett enda ord av vad jag sa för att jag var så jävla snygg”. Och så fortsätter det…”.

Carina Berg skulle heller inte bli sexuellt trakasserad tre gånger – för det fortsätter. Det händer kvinnor i alla åldrar, oavsett om hon är 14 eller 55 eller vilken annan ålder som helst.

I Carinas kommentarsfält enas nu kvinnor, precis som under hashtagen #MeToo. Där svämmar det över av hjärtan, kärlek, stöd och berättelser från kvinnor som varit med om samma sak som henne.

”Me too…. 3, 9, 11 år. ….. det borde inte hända någon. Mitt hjärta förstår ditt”, skriver en följare.

”Varit med om samma du beskriver på stranden. Hemskt”, skriver en annan.

Hör kändiskvinnornas berättelser om övergreppen #MeToo
Slå på ljud

LÄS OCKSÅ: Varit med om samma du beskriver på stranden. Hemskt.

LÄS OCKSÅ: Helena Bergström sa nej till Hollywood – efter sexuella trakasserierna

FOTO: Stella Pictures

FRÅN FÖRSTASIDAN