ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Carin da Silva om att ta över Let's dance: ”Superkul”

16 sep, 2022 
André Färnsveden
Jennifer Iversen
Carin da Silva bredvid David Lindgren och Petra Mede.
Carin da Silva blev en stor profil under programmet Let's dance.
Nu talar hon ut om att återvända med en ny roll – som programledare.
– Det är ju min dröm, säger Carin till Hänt.
Annons
Carin da Silva om Let's dance: "Saknar det inte”Brand logo
Carin da Silva om Let's dance: "Saknar det inte”

Carin da Silva, 37, fick sitt stora genombrott i succéprogrammet Let's dance där hon medverkade som professionell dansare i tre säsonger av programmet. Både Carin och hennes äldre bror, Daniel da Silva, 41, var en del av dansteamet under programmet allra första säsong!

Efter sin tid dansprogrammet fortsatte Carin att jobba inom tv och var även programledare på radio och drev en framgångsrik blogg. I dag driver Carin podden Våra sanningen med Vivi & Carin tillsammans med Vivi Wallin.

Carin da Silva om dödsfallet – nära vännens pappa gick bort

Men förra året fick hennes make Niklas Persson, 43, ett jobberbjudande i Bryssel och Carin och hennes två barn Theo och Max följde med till Belgien. I en intervju med Hänt berättar Carin om sina planer att flytta hem och det nya livet i Bryssel.

Annons

– Vi har sommarhus på Österlen så det är vår Sverigebostad om man säger så, så det är dit vi åker vilket är ganska smidigt i och med att det är södra Sverige. Då är det inte lika långt som om vi skulle åka till Stockholm varje gång, säger Carin.

Vidare förklarar hon att planen är att flytta hem om två år, när Niklas kontrakt går ut. Men att hon har fått smak på sitt nya liv och är därför osäker på om flytten ens blir av.

Däremot saknar Carin att bo nära sin familj och vänner, särklit i de tuffa tiderna. Nyligen gick hennes nära väns pappa bort och hon hade inte möjligheten att finnas där.

– Det sämsta är också att man är så långt bort från vänner och familj så det är jobbigt när de har det svårt, jag har en nära vän vars pappa precis gått bort och man vill liksom kunna vara där och stötta och det kan man tyvärr inte när man bor här, säger Carin.

Carin da Silvas besked om att bli programledare

Carin var som bekant med i första upplagan av Let's dance och mycket har förändrats sedan hon slutade dansa i programmet, inte minst programledare.

Annons

När Let's dance hade premiär 2006 var det David Hellenius, 48, och Agneta Sjödin, 55, som ledde programmet men de senaste två säsongerna har det varit David Lindgren, 40, och nyblivna mamman Petra Mede, 52, i stället.

Men nu verkar det som att Carin da Silva även skulle tänka sig leda programmet hon en gång dansade i. I en intervju med Hänt berättar profilen om sina drömmar om att leda ett av de stora tv-programmen.

– Allsång på Skansen skulle jag tycka var svinkul, i och med att jag sjunger också, så det hade jag tyckt var jätteroligt, det är ju min dröm och mitt mål är liksom att leda ett stort underhållningsprogram, säger Carin till Hänt och fortsätter:

– Nu gör man ju tv på ett annat sätt, många program går ju på on demand i stället men de här stora som Allsång, Lets Dance, Idol, Melodifestivalen, allt som håller sig i linjär tv. Det skulle vara superkul tycker jag.

Carin da Silva om att göra comeback i Let's dance

Men hennes återkomst skulle endast vara om hon fick leda programmet. Carin har nämligen slutat dansa och även om hon kan sakna nerverna inför varje deltävling, saknar hon inte att dansa i tv.

– När jag ser Let’s dance kan jag sakna den här nerven som man kände på fredagar, nu går det väl på lördagar i och för sig, men jag saknar inte att dra runt någon karl i tv, säger Carin da Silva till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons