Carin da Silva rörd till tårar av sönernas framträdande

Carin da Silva

TT
Carin da Silva och familjen lever sedan en tid tillbaka i Bryssel.
Efter att ha fått se en skakig mobilfilm på sina söner brast hon ut i gråt, skriver hon på sin blogg.

SCarin da Silva, 36, har bott i Belgien i lite mer än ett år nu. Dansaren, tv-profilen och bloggaren flyttade dit förra hösten tillsammans med maken Niklas da Silva, 40, och deras två söner Theo, 7 år, och Max, 4.

LÄS MER: Carin da Silva om räddningen i äktenskapet

Tuffa tiden i Bryssel

Och av allt att döma verkar de trivas bra i det nya landet, trots att det varit jobbigt eftersom Bryssel tidigare hade en mycket hård nedstängning.

– Det har varit väldigt speciellt. Under våren hade vi tio veckors total lockdown. Då var allt stängt, man fick inte gå i parker, lekplatserna var stängda och skolorna var stängda. Vi fick röra oss en kilometer ifrån vårt hem. Det var tufft kan jag säga, speciellt med två barn som har väldigt mycket energi, säger Carin da Silva i en tidigare intervju med Hänt.

I den intervjun berättar också Carin da Silva att barnen går i en internationell skola, på en sektion där de pratar svenska.

– Där är klasserna ganska små, i Theos klass är de tolv elever i ettan till femman. I hans ålder är de fyra eller fem barn så det som har varit den stora utmaningen där är att om de inte klickar med en kompis så finns det inte så många alternativ, berättar hon, och säger också att båda barnen lyckats hitta vänner.

Tårarna efter luciaframträdandet

I ett nytt blogginlägg berättar Carin da Silva mer om barnens skolgång, och om hur lucia firades på skolan.

”Idag fick killarna och de andra svenska och norska barnen visa resten av skolan hur man firar Lucia i Sverige. De sjöng klassiska luciasånger och var klädda till tomtar, pepparkaksgubbar, tärnor, stjärngossar och lucior”, skriver hon på sin blogg.

På grund av det rådande läget fick inte föräldrarna vara med under luciaframträdandet. Vilket kanske var lika bra, tillägger hon, eftersom hon lätt blir blödig vid sådana tillfällen.

Trots att hon och Niklas da Silva inte fick vara på plats så kunde de ändå se lussandet. Och det visade sig att Carin da Silva verkligen är så blödig som hon själv misstänkte.

”Förskolepedagogen skickade en film på när nursery-barnen lussade i skolan och jag började gråta direkt. Av en skakig mobilfilm”, skriver hon.

Den reaktionen är det nog många föräldrar som kan relatera till.

Bild: Karin Törnblom, Jessica Gow/TT

Läs också: Carin da Silvas ärliga ord om sönernas tuffa tid i Bryssel

Läs också: Carin da Silva om parterapin med maken Niklas – förändringen i relationen