Camilla Läckbergs svar på imitationen i TV4:s Mumbo jumbo

I gårdagens Mumbo jumbo gjorde Louise Nordahl en parodi på Camilla Läckberg.
Nu har författaren svarat på imitationen.

Slå på ljud

SDet sägs att imitation är det högsta formen av smicker. Men det är inte alla som håller med om det.

I fredagens avsnitt av humorprogrammet Mumbo jumbo iklädde sig Louise Nordahl rollen som författaren Camilla Läckberg.

Pekas ut som girig

Scenen utspelar sig i SVT:s Babel-studio där Shanti Rydwall Menon imiterar programledaren Jessica Gedin som då ska intervju Camilla Läckberg och illusionisten och programledaren Henrik Fexeus. Han ska läsa deckarförfattarens tankar och kommer till slutsatsen att hon tänker på pengar. Resten av sketchen handlar också om att Camilla Läckberg bara skriver för att tjäna pengar.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Varför paras de ihop i sketchen då? Jo, Henrik Fexeus och Camilla Läckberg skriver just nu på en deckartrilogi tillsammans. Den kommer att handla om polisen Mina Dabiri och mentalisten Vincent Walder som löser en rad mord som har en sak gemensamma: De liknar magiska illusioner.

– Jag och Henrik är gamla vänner och har pratat i flera år om att göra något ihop. Detta är första gången jag skriver bok tillsammans med någon. Vi utmanar och utvecklar varandras författarskap, säger Camilla Läckberg i ett pressmeddelande.

– Jag har tillbringat större delen av mitt liv med att ta reda på hur man kan styra det mänskliga psyket. Att nu få göra det i bokform tillsammans med Camilla, den kanske främsta i världen på att skriva fängslande berättelser, är en dröm som blivit sann. Jag nyper mig själv ibland fortfarande när ingen ser, säger Henrik Fexeus.

Camilla Läckbergs och Henrik Fexeus reaktioner

Men vad tycker de om att bli imiterade på det sättet då? Camilla Läckberg lade dagen efter programmet upp en video där Louise Nordahl och Christian Åkesson, som gjorde Henrik Fexeus-imitationen och skriver:

”Antar att vi är etablerade som författarduo när vi parodieras”, skriver hon och lägger till en gråtskrattsemoji.

Henrik Fexeus har också delat videon och skriver:

”Camilla Läckberg och jag har undrat vad som kommer markera att vi etablerats som författarduo. Men igår hände det!”, skriver han och tillägger:

”Min fru tyckte Christian Åkesson fångade mig på pricken. Jag har svårt att säga emot”.

Duon verkar alltså hålla med om tesen att imitation är den högsta formen av smicker. Kul!

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

Läs också: Daniel Norberg om vad han egentligen tycker om TV4:s Mumbo jumbo

SENASTE NYTT!