LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Camilla Läckberg anammar sitt gråa hår – talar ut om förändringen

14 mar, 2024 
Hedvig Tärnholm
Camilla Läckberg
Deckardrottningen Camilla Läckberg sätter skönhetsideal åt sidan och väljer istället att att omfamna sina ålderstecken.
På sina sociala medier hyllas hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här imiterar Camilla Läckberg manliga kändisen – dissen mot Måns ZelmerlöwBrand logo
Här imiterar Camilla Läckberg manliga kändisen – dissen mot Måns Zelmerlöw

Den framgångsrika deckardrottningen Camilla Läckberg är inte typen som låter sig bli påverkad av samhällets rådande normer.

På sina sociala medier delar hon ärligt med sig om livet som kvinna i medelåldern. Nu berättar hon även om varför hon har valt att sluta färga över sitt gråa hår.

Camilla Läckberg låter det gråa håret få synas

Flera kändiskvinnor i Sverige har valt att ta avstånd från den skönhetshets som råder i samhället och Camilla Läckberg är en av dem. Följarna uppskattar hennes ärliga inlägg om hur klimakteriet har påverkat henne, och att hon tar avstånd mot den kroppshets och det skönhetsideal som råder.

Istället för bekämpa alla yttre tecken på åldrande väljer Camilla att välkomna dem. En del i detta innebär att Camilla har slutat färga över det gråa hår som börjat dyka upp.

”Varje gång jag lägger upp en bild med uppsatt hår får jag frågan vart mitt gråa hår tog vägen. Grejen är dock att mitt underhår fortfarande är mörkt. @bangsbymarre bleker håret för att skynda på processen mot grått, men blekning sliter på håret därför sparar jag underhåret, och blekningen sker också gradvis.”

Annons

”Efter det blekts läggs grå toning i och därför ser håret som gråast ut direkt efter toning. Sen tvättas den gradvis ut så det blir blondare fram tills nästa gång toning läggs i. Ingen längtar mer än jag efter dagen hela håret är silvergrått och jag blir lycklig över varje eget grått hår som nu kommer. Hoppas detta besvarar frågan”, skriver Camilla på sin Instagram.

”Du är fin som du är, låt naturen ha sin gång, bär det med stolthet,” skriver en följare.

”Så snyggt! Föredömligt att våga prata om grått hår”, kommenterar en annan.

FOTO: TT

Annons