LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Camilla Henemark, 58: ”Tror inte jag lever om fem år”

18 okt, 2023 
CAMILLA HENEMARK
Camilla Henemark är aktuell med en ny dokumentär på SVT där tittarna får se att livet inte alltid är en dans på rosor.
– Jag vill inte säga att jag inte har något att leva för, men på sätt och vis är det ju så. Jag har inga barn och ingen familj och inget jobb, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Bergs möte med kungen: ”Jag smiter nu”Brand logo
Carina Bergs möte med kungen: ”Jag smiter nu”

Camilla Henemark, 58, var en av Sveriges mest omtalade personer när hon 2010 pekades ut som kung Carl Gustafs älskarinna i boken Den motvillige monarken. Hon var fotomodell och frontfigur i Army of lovers.

Det är en uppgiven Camilla Henemark som vi får följa i SVT-dokumentären La Camilla – från gata till glamour, tur och retur.

– Jag vill inte säga att jag inte har något att leva för, men på sätt och vis är det ju så. Jag har inga barn och ingen familj och inget jobb. Vad ska jag göra? Mata fåglar?, säger Camilla i dokumentären.

Camilla Henemark brister ut i gråt i nya dokumentären

I dokumentären berättar Camilla om sitt liv. Som blev framgångsrikt men plötsligt raserades allt. Hon blev hemlös och hade varken pengar eller ett jobb.

Annons

Vändningen kom när hon blev inlagd på psyket och sedan var med och startade organisationen Suicide Zero och började föreläsa om hur man kan förhindra självmord.

Efter det fick hon ett nytt hem, men i dokumentären berättar hon att hon lever på existensminimum och att hon mår dåligt eftersom hon inte har några framtidsplaner.

– Jag lever på existensminimum kan man säga. Jag har varit sjuk, jag har haft både diskbråck och astma och allt möjligt. Så jag har varit sjukskriven. Men nu söker jag jobb och jag har inga planer för framtiden och det kanske är därför jag mår lite dåligt just nu också. Jag har inte några framtidsplaner och jag vet inte riktigt var jag är på väg, säger hon i programmet.

Ämnet är så känsligt för Camilla att hon till slut inte kunde hålla tårarna borta. Hon känner att ”lågan har slocknat”.

Camilla Henemarks ord efter dokumentären: ”Tror inte jag kommer leva”

Dokumentären släpptes på SVT Play i lördags och det var även första gången Camilla Henemark såg den. För Expressen berättar hon nu att det var läskigt att se den, samt att hon inte trodde att hon skulle leva vid det här laget.

– Jag tänkte att jag skulle göra det här, men jag hade inte tänkt på konsekvenserna av att det skulle komma ut. Jag sa till och med till Marie, som har gjort den här dokumentären, att jag tror inte att jag kommer leva tillräckligt länge för att hjälpa till och sälja den här dokumentären åt dig, säger Camilla.

Camilla berättar också om scenen, då hon brast ut i gråt.

– Efter den här scenen så filmade vi inte mer på ett tag heller, berättar hon.

FOTO: SVTPlay

Annons