Bruce Jenner om livet som man: "Det har varit ett levande helvete"

Nu tar Bruce jenner bladet från munnen. Efter månader av spekulationer och rykten berättar hon om sitt hemliga liv som kvinna.

I oktober 2013 genomled Bruce Jenner, 65, en uppmärksammas separation från hustrun Kris, 59, efter 22 års äktenskap. Då var den forna OS-stjärnan mitt uppe i dokusåpan “Keeping up with the Kardashians” och upplevde för andra gången i sitt liv hur det är att vara världskänd. Första gången var redan 1976 då Bruce tog guld i tiokamp under OS i Montreal och hela USA jublade.

– Men inombords var jag olycklig, berättar Bruce för Diane Sawyers, 69, i en intervju om sitt hemliga liv som kvinna och den planerade könskorrigeringen.

8-09488858.jpg

Som liten var Bruce bra på sport och satsade allt på idrotten för att slippa tänka på att han var född i fel kropp. Foto: Newton High Yearbook

Bruce Jenner har hållit hemligt att är kvinna inombords sedan barnsben.

– Jag brukade klä mig i min systers klänningar och min mammas sjal. Jag visste inte vad jag gjorde, men att det kändes bra.

Hon gifte sig med mormontjejen Chrystie Scott i början av 70-talet. Ett år in i äktenskapet berättade Bruce sin hemlighet.

– Chrystie var den första som fick veta. Men jag gick inte på djupet, jag sa att jag gillade att klä mig i kvinnokläder.

De fick två barn och Bruce stod på höjden av sin idrottskarriär, men efter sju år som äkta makar var skilsmässan ett faktum. I stället föll atleten för Hollywoodskådisen Linda Thompson. De gifte sig på en strand i Hawaii och fick två barn, men Bruce fortsatte plågas av att vara född som man och berättade slutligen sanningen.

“Bruce sa ‘Jag har levt i fel kropp hela mitt liv. Det har varit ett levande helvete för mig. Jag känner att jag vill gå vidare i processen att bli kvinna'”, skriver Linda i Huffington Post.

26-00819500.jpg

Har hållit sinna sanna identitet hemlig för världen sedan barnsben. Foto: Picturelux

De gick till en terapeut för att rädda äktenskapet, men separerade 1984 då Bruce bestämt sig för att åka till Danmark och byta kön. Dock hoppade hon av i sista stund av hänsyn till sina barn.

– Jag orkade inte bära den smärta som skulle drabba dem.

Dessutom blev han kär i Kris Jenner. Hon fick tidigt reda på hur det låg till eftersom Bruce hade utvecklat bröst. Men Bruce tonade ner sin längtan och de gifte sig 1991.

bulls-000fntmf.jpg

Eftersom hon var så kär i Kris undanhöll Bruce att han ville byta kön i över 20 år. Foto: Bulls

Kris fick fart på Bruces karriär, gjorde henne till talesperson för varumärken och drog igång dokusåpan “Keeping up with the Kardashians”. Även med henne fick Bruce två barn. Men i såpan märktes slitningarna.

– Under åtta år spelade vi in 425 avsnitt. Jag tänkte hela tiden “Herregud. Den enda riktiga storyn inom familjen är den jag döljer”, berättar Bruce.

bulls-000fnvot.jpg

Det känns skönt för Jenner att äntligen berätta sanningen. Foto: Ramey Photo

Då hon fyllde 60 bestämde sig Bruce för att inte dö som någon hon egentligen inte är. Bruce skulle göra en könskorrigering. Med det beslutet var Jenners tredje skilsmässa ett faktum.

– Det var jobbigt för Kris. Jag förstår det. Hon är en bra kvinna. Om hon hade kunnat leva med det hade vi nog fortfarande varit ihop, säger Bruce i intervjun med Diane Sawyer.

Läs även:

Bruce Jenners förvandling till kvinna fortsätter – här är hans nya bröst

Rob Kardashian har slutat följa hela sin familj på Instagram

Bruce Jenner bröt ihop efter hånet om könsbytet: ”Det är så elakt”

Kanye Wests krav på Kim Kardashian: ”Gå ner i vikt mellan tårna”

SENASTE NYTT!