ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bosse Parnevik om hälsan och 85-årsdagen: ”Lite ont ibland”

23 mar, 2023 
Bosse Parnevik
Bosse Parnevik är nyligen 85 år fyllda.
I en intervju med Hänt berättar han om sitt mående och ifall några krämpor har dykt upp.
– Jag rör på mig och håller igång, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Parnevik om drömhuset i Florida: ”Så taggad”Brand logo
Parnevik om drömhuset i Florida: ”Så taggad”

För bara några dagar sedan fyllde imitatören och komikern Bosse Parnevik hela 85 år. För att fira födelsedagen vaknades det ordentligt galej med pompa och ståt. Festen hölls hemma i villan i Roslagens skärgård och Bosse har berättat för Hänt att det blev en stor succé där hela familjen Parnevik var samlad.

– När jag fyllde 80 var vi på Nalen och hade en kanonfest. Jag tänkte först varför ska vi fira när jag fyller 85 men så gjorde vi det och det blev minst lika bra. Det var så bra stämning, vi var hemma hos oss ett 70-tal och hade en fantastisk orkester som spelade.

Bosse Parneviks ärliga ord om sitt mående – hälsobeskedet

Bosse har en aktiv familj, sonen Jesper Parnevik, 58, är golfproffs och har många stora vinster i bagaget. Sonens intresse för golf menar Bosse kom från honom.

Annons

– Det började med att jag började spela golf och så stod jag på min tomt här och slog ut golfbollar i vattnet som flöt. Då undrade Jesper vad jag höll på med och så började han också spela golf. Sen kunde han leva på det. Men nu är han dålig i ryggen så han kan inte spela längre, säger Bosse till Hänt.

Hur mår man när man är 85 då, inga krämpor för din del?

– Nej. Jag mår jättebra. Ibland har jag lite ont i ryggen men det går över. Jag rör på mig och håller igång. Så jag mår jättebra.

Bosse Parnevik med frun Gertie.

Bosse Parneviks nya hobby i pensionärslivet: ”En rolig grej”

Även Bosses hustru Gertie Parnevik, 82, har klarat sig fint från krämpor och elände. Då och då dyker makarna upp i offentligheten men arbetsmässigt känner sig Bosse helt klar med rampljuset.

– Jag slutade när jag var 74, då gjorde jag min sista föreställning. Då hade jag hållit på sedan 50-talet.

Saknar du det?

– Nej, det som jag gör nu är att scanna mina pressklipp som jag fått genom åren. Det är också en rolig grej för man lever om sitt liv igen. Med alla bilder och videos. Man får läsa och tänka "ja juste".

FOTO: TT

Annons