TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Bosse Larssons sista vilja stoppas – familjen får inte sprida askan

25 sep, 2015 
AvLisa Nylén
Bosse Larsson dog i somras och önskade att få spridas på familjens släktgård. Men Förvaltningsrätten sa nej och nu måste frun Lisbeth och dottern Susanna tänka om. "Lagen känns gammalmodig".
Annons

Bosse Larsson somnade den 12 juli in efter en tids sjukdom, men trots att tv-profilen har gått till sin sista vila har det varit allt annat än lugnt för hans familj.

Bosse Larsson tillbringade sin sista tid i livet på sjukhus. Foto: IBL
Bosse Larsson tillbringade sin sista tid i livet på sjukhus. Foto: IBL

Frun Lisbeth Larsson, 71, och dottern Susanna Rönn, 47, har sedan i somras kämpat för att få sprida Bosses aska på släktgården i Västerhaninge. Nu har de fått slutgiltigt avslag på sin ansökan.

– Han var helt emot att gravsättas på en vanlig begravningsplats, ej heller kyrkogård eller minneslund eller någon plats förknippad med religion, skrev Susanna i sin överklagan till Förvaltningsrätten.

Susanna Röšnn är dotter till Bosse Larsson och har gjort allt för att få sprida sin pappas aska på släktgården. Foto: Fredrik Hessman / IBL
Susanna Röšnn är dotter till Bosse Larsson och har gjort allt för att få sprida sin pappas aska på släktgården. Foto: Fredrik Hessman/IBL

Lisbeth Larsson är uppenbart besviken över beslutet:

– Det var Bosses önskan. Så fick man inte göra det, säger hon till Aftonbladet, och tillägger:

Annons

– Lagen känns gammalmodig. Det tycker jag. Men vi har accepterat att vi har fått avslag. Det känns otidsenligt eftersom aska är inget som stör någon.

Nu avslöjar hon att familjen har kommit fram till en annan lösning.

– Jag vet inte om jag vill berätta. Men vi har löst det.

Bosse Larsson hade kämpat mot både prostatacancer och hjärntumör innan han dog, men även Lisbeth är svårt sjuk — i benmärgscancer. I våras berättade Bosse om sin och hustruns vardag:

– Vi har båda fått en tydlig dödsdom, Lisbeth och jag. Vad vi har råkat ut för överlever ingen, det är inte så kul att leva med. Lisbeth tar det mycket enklare än vad jag gör. Jag får mina stunder ibland när jag blir väldigt låg, sa han till Expressen.

Bosse Larsson och frun Lisbeth Larsson diagnosticerades båda med cancer. Foto: IBL * * * EXPRESSEN OUT * * * AFTONBLADET / 4516
Bosse Larsson och frun Lisbeth Larsson diagnosticerades båda med cancer. Foto: IBL

Nu har änkan fått ytterligare en tvist att dras med, då en man som har utfört arbeten samt hyrt stall och åkermark av paret kräver familjen på 1,5 miljoner. Mannen menar att han har blivit vräkt och inte fått betalt för utfört jobb, medan Bosse Larssons familj hävdar att han inte betalat hyran.

– Det är en riktig härva och jag kan inte redogöra för alla turer. Det tar aldrig slut och är bara ett elände, säger Lisbeth till Aftonbladet.

Bosse Larsson blev 81 år.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons