LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bortklippta händelsen i Lotta på Liseberg som tittarna inte får se – nu svarar kanalen

24 jul, 2023 
Frida Eklöf
Lotta Engberg
Lotta på Liseberg firar i år 20-årsjubileum.
Det finns en hel del som tv-tittarna inte får se, nämligen vad som händer på scenen i reklampausen.
Nu ger TV4 svar på tal angående tittarnas önskan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Johanna Lind Bagges hyllning till Lotta på LisebergBrand logo
Johanna Lind Bagges hyllning till Lotta på Liseberg

Tittarsuccén Lotta på Liseberg fortsätter engagera tv-tittare när Lotta Engberg, 60, varje måndagkväll får hela landet att gunga med härliga gästartister och medryckande allsång.

I år fyller dessutom programmet hela 20 år, något som uppmärksammas varje måndag under sändningen.

Bortklippta händelserna i Lotta på Liseberg som tittarna inte får se

Trots att Lotta på Liseberg direktsänds finns det en hel del som tv-tittarna inte får se. När programmet går till reklampaus fortsätter allt som oftast underhållningen från Lisebergsscenen då många gästartister uppträder inför publiken på plats.

Förr kunde nämligen tv-tittarna gå in på TV4 Play under reklampausen för att se underhållningen från scenen i realtid. Men det är något som på senare tid har tagits bort, istället publiceras extramaterialet från pauserna på TV4 Play i efterhand.

”Det varierar vilken extramaterial vi publicerar från från Lotta på Liseberg. Vi publicerar allt extramaterial från pauserna på TV4 Play men någon eller några reklampauser livesänds också på sociala medier”, skriver Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4, till Hänt.

Annons

Om reklampauserna kommer livesändas igen på TV4 Play eller inte återstår att se, men Jonathan meddelar att de ska föra tittarnas önskan vidare.

Lotta Engbergs ärliga ord om att lägga ner Lotta på Liseberg

I en tidigare intervju med Expressen har Lotta berättat att tanken kring att sluta med uppdraget har slagit henne. Hon var nämligen vid en tidpunkt extra nära att avsluta Lotta på Liseberg-karriären helt.

– Jo, det har jag. När Curt-Eric Holmquist slutade, så vacklade jag också. Han var så väldigt betydande. Nu dog ju han för två år sen, men när vi startade så var det verkligen Curt-Eric och jag. Allt skedde på det där kontoret: Vi krigade lite om vem som skulle ringa artisterna, men oftast blev det jag som ringde, och sen bestämde vi låtar och tonart direkt på telefon. För han var ju inte bara programchef på Liseberg, utan också kapellmästare, sa Lotta tidigare i år och tillade:

– Sen är jag jätteglad för att jag ändå inte slutade när han gjorde det.

FOTO: TV4 PLAY

Annons