ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lotta Engberg om att lägga ner – beslutet för Lotta på Lisebergs framtid

22 jun, 2023 
Lotta på Liseberg
Tankarna kring att sluta med Lotta på Liseberg har slagit Lotta Engberg.
Men innan vi vet om det blir fler säsongen väntar ett 20-årsjubileum.
”Jubileet kommer uppmärksammas under hela säsongen”, skriver Sofia Wikstedt, pressansvarig för Liseberg i ett mejl till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael SandströmBrand logo
Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael Sandström

Lotta Engberg har fyllt 60 år och nu fyller även hennes program Lotta på Liseberg 20 år. Nyligen var det premiär och det blev lika lyckat som alltid.

Efter att varje måndag i 20 års tid stått på Lisebergsscenen berättar nu Lotta för Expressen om känslorna kring att hon orkat med uppdraget så pass länge.

– Alltså det låter kanske dumt när jag säger att jag faktiskt inte sjunger så mycket. Men en viktig bit är att jag fått vara just allsångs- och programledare, medan det är gästerna och publiken som är de stora stjärnorna. Om de är kakelplattorna, så är jag bara fogen emellan, säger Lotta till tidningen.

Lotta Engberg om att sluta med Lotta på Liseberg – egna orden

Det visar sig dock att tanken kring att sluta har slagit henne. Vid en tidpunkt var hon extra nära att lägga ner Lotta på Liseberg-karriären helt.

Annons

– Jo, det har jag. När Curt-Eric Holmquist slutade, så vacklade jag också. Han var så väldigt betydande. Nu dog ju han för två år sen, men när vi startade så var det verkligen Curt-Eric och jag. Allt skedde på det där kontoret: Vi krigade lite om vem som skulle ringa artisterna, men oftast blev det jag som ringde, och sen bestämde vi låtar och tonart direkt på telefon. För han var ju inte bara programchef på Liseberg, utan också kapellmästare.

Lotta tillägger.

– Sen är jag jätteglad för att jag ändå inte slutade när han gjorde det.

Så blir Lotta på Liseberg 2023 – firandet av jubileet

I nuläget ser Lotta glatt på framtiden för programmet och att säsongen är ett 20-årsjubileum ska firas rejält.

”Det är fantastiskt att vi firar 20 år med Lotta på Liseberg, tillsammans med parken som ju har 100-årsjubileum. Jubileet kommer uppmärksammas under hela säsongen. Varje program kommer innehålla ett nostalgi-inslag, en huvudgäst och ett humorinslag. Vi har gått igenom vår historia och sett vilka som varit här flest gånger”, skriver Sofia Wikstedt, pressansvarig för Liseberg i ett mejl till Hänt.

FOTO: TV4

Annons