LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Börje Salmings bror Stigs tårar i tv: ”Man blir rörd”

30 nov, 2022 
Sarah Rätzer
Stig Salming i TV4:s Efter Fem och Börje Salming på Tidernas hockeygala i SVT
Förra året förlorade Stig Salming sin fru i cancer och nu har han förlorat sin lillebror Börje Salming som han stod väldigt nära.
När han pratar om känslorna efter Börje Salmings död i Efter Fem i TV4 rörs han till tårar.
– Det har ju varit en tid som har varit rent ut sagt gräslig, säger han.
Annons
Pia Salming om framtiden: ”Vi hjälps åt”Brand logo
Pia Salming om framtiden: ”Vi hjälps åt”

Förra veckan kom beskedet att hockeylegenden Börje Salming gått bort, 71 år gammal i sviterna av ALS. Hela Sverige och hockeyvärlden föll i sorg och värst var det självklart för Börjes familj.

Dottern Bianca Salming öppnade upp om känslorna efter Börje Salmings bortgång i en intervju tidigare i veckan som Hänt Nyheter skrev om.

– Jag har svårt att prata om det utan att bryta ihop. Allt är så overkligt, sa hon bland annat då.

I onsdagens efter fem gästade Börje Salmings bror Stig Salming, 75, programmet och pratade om känslorna efter sin lillebrors död. Stig beskriver sin relation med Börje som ”otroligt fin och nära” och han tror att anledningen är att deras pappa dog ung och det har stöttat varandra genom livet.

– Det har ju varit en tid som har varit rent ut sagt gräslig, säger Stig Salming om den senaste tiden i onsdagens program av Efter Fem i TV4.

”Jag tänker mest på Börjes fru Pia”

Förra året förlorade Stig Salming sin fru i cancer och han känner därför särskilt med Pia Salming som nu har förlorat sin partner.

Annons

– Jag tänker mest faktiskt på Börjes fru Pia som genomlider det här som jag har gått igenom förra året med att min egen fru gick bort i cancer. Så det är en återupprepning och jag känner ju ingen situationen på ett sådant otäckt sätt, så att det gäller att ta tag i det och göra någonting bra av det ändå.

Stig Salming: ”Man blir rörd till tårar”

Han berättar att Börje Salming gärna ville vara med på hyllningarna av honom dels i Toronto men också under ”Tidernas Hockeygala” i Avicii arena.

– Jag måste säga att det har varit otroligt fint, både Torontos fina gest där borta och sedan kommer de hem till Sverige och landar i Avicii arena och får den här uppskattningen som Börje får. Det är svårintaget egentligen. Man blir rörd till tårar när man tänker på bemötandet, säger Stig Salming och får tårar i ögonen.

Efter den känslosamma intervjun har TV4:s kommentarsfält på Facebook svämmat över av hjärtan och hälsningar till Stig Salming.

”Styrkekramar till dig Stig. ALS är en vidrig sjukdom” skriver en och en annan skriverFina Stig styrkekramar till dig och alla familjemedlemmar både på din och Börjes sida och givetvis till er fina mor”.

FOTO: TV4/ Janerik Henriksson/TT

Annons