TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Börje Salming i tårar efter orden: ”Går inte att beskriva”

28 jan, 2019 
AvOla Brising
Börje Salming i tårar
Gunde Svan åker till Toronto med Börje Salming i kvällens I huvudet på Gunde Svan på TV4. Hockeylegendaren överväldigas av minnena i sin gamla hemmaarena och börjar gråta.
Annons

I kvällens säsongspremiär av I huvudet på Gunde Svan möter programledaren Gunde Svan, 57, hockeylegendaren Börje Salming, 67. Han åker bland annat tillbaka till Toronto i Kanada med Börje.

I NHL-klubben Toronto Maple Leafs var Börje proffs i 17 säsonger mellan 1973 och 1989. Han blev 2006 officiellt hyllad som en av klubbens främsta spelare genom tiderna och för sina insatser i klubben genom att hans tröja med nummer 21 hissades upp i taket på Toronto Maple Leafs nya hemmaarena Air Canada Centre.

I programmet får vi se hur massvis med Torontobor kommer fram, vill ta bilder med Börje och få hans autograf trots att det snart var 30 år sedan han slutade spela för klubben. Han pratar också mycket om hur mycket klubben betydde för honom och hur han älskade att spela för Toronto. Bland annat var han nära vän med klubbens ägare Harold Ballard, som blev lite som en fadersfigur för honom.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Till slut överväldigas Börje helt av känslosvallet då han och Gunde sitter på läktaren i hans gamla hemmaarena Maple Leafs Gardens och han minns tillbaka.

Annons

– Det var så jäkla skönt dom gångerna man kom hem från Sverige, från sommarlov typ, och så kom man hem till Maple Leafs Gardens, och så in där och det var stora kramar. Det spelade ingen om det var vakten där utanför, dom som drog ismaskinerna eller han som städade…

Börje fortsätter:

– Den gemenskapen jag hade med den hallen och alla människorna där, det kan man aldrig få nästan.. Det är som att det inte går att beskriva hur fina de var, alla människorna, säger Börje och börjar snörvla så smått.

Rörd till tårar

Han vänder sig bort:

– Äh fan…

Börje blir så rörd att tårarna rinner. Gunde håller honom över axeln då han börjar gråta. Det gamla hockeyproffset pustar ut, rätar på ryggen igen och försöker förklara:

– Det är så många människor man såg upp till och som tog hand om en alltid. Man var så jävla nära dom… Om man säger, 90 – 95 procent av dom finns ju inte längre…

I Huvudet På Gunde Svan sänds klockan 20.00 på TV4.

FOTO: TT/Fredric Alm/TV4

Annons