Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Bondeparet Petra och Sebastian bryter tystnaden om missfallet

28 dec, 2018 
bonde söker fru-Petra och Sebastian om missfallet
I mitten av december i år fick Petra och Sebastian Liljeblad sitt första barn. Men i Bonde söker fru special – Vad hände sedan? som spelades in i somras berättar de nu för första gången om missfallet året innan.
Annons

Sebastian och Petra Liljeblad träffades i Bonde söker fru 2014 och redan när Sebastian läste Petras brev förstod han att hon var kvinnan han ville leva med. Och nog hade han rätt! Sommaren 2017 gifte de sig och sommaren därefter avslöjade de den glada nyheten att de väntade sitt första barn!

Deras lilla dotter kom till världen i mitten av december, och Sebastian var först med att dela den glada nyheten på Instagram.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”I söndags klockan 23.07 kom vår älskade lilla dotter till världen, 3875 g och 51 cm och frisk och stark. Som vi har längtat efter dig. Du är sååå älskad från första stund”, skrev Sebastian i ett inlägg på sin Instagram.

Men graviditeten var allt annat än enkel. Petra Liljeblad drabbades under sin graviditet av det ovanliga tillståndet hyperemesis, vilket innebär att hon lidit av ett extremt illamående. Ett tillstånd som drabbar cirka fem procent av kvinnor som är gravida. I Petras fall gjorde illamåendet att hon inte kunde arbeta.

Annons

– Jag har haft en ganska jobbig graviditet fram till vecka 23-24 där någonstans. Jag har typ varit en patient här hemma. Sebastian har tagit hand om mig. Jag har inte gjort mer än att kräkas, berättar Petra, något Expressen skrivit om.

Även Sebastian tyckte att situationen var tung, att inte kunna hjälpa sin hustru i det tillståndet.

– Det har varit jättejobbigt att stå vid sidan av, att se sin fru må så dåligt. Man känner sig maktlös, säger Sebastian när programledaren Linda Lindorff kommer och hälsar på i Bonde söker fru special – Vad hände sedan? på TV4, som spelades in under sommaren.

Var med om ett missfall

Men i Bonde söker fru special – Vad hände sedan? berättar Petra nu att det inte är det enda som varit tufft för makarna. Det är inte första gången paret väntar barn – året innan var hon också gravid.

– Men sen i december, i vecka 12 var vi då, så kände jag att något bara var helt fel, berättar Petra.

Annons

– Det visade sig att hjärtat inte slog, på barnet då, eller fostret, fortsätter Sebastian.

Petra var därför tvungen att göra en abort.

– Den här rädslan har satt sig ganska djupt hos mig, och har påverkat mig även i den här graviditeten. Jag tog på mig det här att ”vad hade jag kunnat gjort annorlunda? är det här mitt fel nu?”, förklarar Petra och fortsätter:

– Vi fick det här beskedet den 7 december, och den 8 december fick vi göra aborten – och den 8 december är kotten beräknad. Så det är något fint, på den mest smärtsamma dagen i våra liv kan vi nu titta och tänka att det helt plötsligt är ett väldigt fint och viktigt datum.

– Den bästa dagen i våra liv istället, fyller Sebastian i.

FOTO: TV4

Annons