Bonde söker fru-Mats i tårar efter fina mötet: ”Jag behöver inte träffa fler”

Mats Thomsson från Bonde söker fru

FOTO: TV4
I kvällens program av Bonde söker fru är det speed-dejting som står på agendan för bönderna. Bonden Mats blir så tagen av ett av möten att han inte kan hålla tillbaka tårarna.– Jag behöver inte träffa fler. Det är färdigt, säger han i programmet.

I förra veckans avsnitt av Bonde söker fru fick bönderna välja ut vilka tjejer/killar som imponerat mest på dem baserat på breven och bilderna som de ansökt med. Ikväll får bönderna äntligen träffa sina brevskrivare för allra första gången.

Årets bönder som söker fruar är Erik Parai Arnesson, 25, från Skruv, Pontus Mikaelsson, 35, från Dalvik och Mats Thomsson, 54, från Gotland. Bonden Patrik Fernlund, 32, från Kråksjö söker också kärleken, fast i killar.

De bönder som är med i sidoprogrammet Kärlek åt alla på TV4 play och Cmore är Erik Carlsson, 39, från Vimmerby, Erik Bolang, 30, från Malmköping, Jon-Erik Andersson, 44, från Näsviken och Linn Regild, 28, från Färingsö.

Speed-dejting på schemat

I kvällens program rör det sig om speed-dejting och alla bönder får endast fem minuter tillsammans med varje potentiell framtidspartner. På de fem minuterna ska de hinna känna av vad hjärtat säger för att sedan bestämma sig för vilka kandidater som faktiskt ska få börja dejta dem på riktigt!

Kvällens program bjuder på många nervösa samtal och tårar rinner av både glädje och oro. Oron över att kanske inte ha bevisat och fått sagt allt man ville få fram.

En person som blev så rörd att han fällde några tårar var bonden Mats Thomsson, från Gotland. När brevskrivaren Karin Winarve kommer in till Mats speed-dejtingrum uppstår genast en speciell känsla.

– Jag blir tagen. Jag vet inte vad jag ska säga. Fan vad du berör mig. Shit, säger Mats i programmet.

Den gotländske bonden får snabbt tårar i ögonen och tappar orden. Efteråt bröt han ihop i stolen, började gråta och frågade om han verkligen måste fortsätta träffa fler tjejer.

– Jag behöver inte träffa fler. Det är färdigt, sa han då.

Tvungen att fortsätta dejta

Hade Mats fått bestämma hade nog hans resa slutat där och då och han och Karin hade nog börjat dejta på egen hand hemma på Gotland, där de båda kommer ifrån. När Hänt pratar med honom om hur han egentligen menade när han sa att "det var klart" och att han inte behövde träffa fler, förklarar han att det var helt enkelt så han kände. Men han hade ju skrivit på ett avtal som han måste fullfölja och blev därför illa tvungen att fortsätta.

– Haha nej då kände jag inte att jag behövde träffa någon annan. Producenten blev rätt nervös kan jag säga. Men sen är jag en sån som står vid mitt ord. Och jag hade skrivit på ett avtal om att jag ska göra det här så jag sa att de kunde vara lugna.

Hur känns det nu efter inspelningarna då?

– Jag gick in i det här som ett led av min personliga utveckling och förhoppningen att hitta någon att dela mitt liv med. Hur det sistnämnda gått, det kan jag ju inte säga men en utveckling har det absolut varit. Jag känner mig väldigt tillfreds och tycker inte att jag sagt något som jag ångrar. Sen har produktionen hittills varit väldigt snälla och gulliga, säger Mats till Hänt.

Läs också: Bönderna i Bonde söker fru 2020 om sina okända kärleksliv

FOTO: TV4