Bonde-Susannas beslut för 10 månader gamla sonen väcker starka reaktioner

Bonde-Susanna

Bonde-Susanna Karlsson berättar nu om ett personligt ämne, nämligen amning.
På Instagram delar hon med sig av sina tankar och hur länge hon vill fortsätta amma sin son, som idag är 10 månader gammal.
0:43

Efter reklamen: Bonde-Susanna Karlsson och Hannes Karlssons bröllop hotat

(0:43)

Slå på ljud

Tittarna fick lära känna Susanna Karlsson, 31 och Hannes Haraldsson, 30, i TV4:s populära program Bonde söker fru 2018.

Numera kan man istället följa bonden på Instagram under namnet Showbonden, där hon är väldigt aktiv. Nu berättar hon bland annat om ett stort privatbeslut, nämligen hur hon tänker kring amningen med hennes 10 månader gamla son.

Olivers starka ord till Pernilla – inför alla

Susanna Karlssons beslut med amningen – följarnas reaktioner

Susanna skriver ett långt inlägg kring hur hon tänker med att fortsätta amma sin son, nu när han är 10 månader gammal. Hon känner att hon inte vill bestämma när de ska sluta, utan att det får komma naturligt.

”Om några dagar blir Tor 10 månader! Det är fortfarande otroligt svårt att inse och förstå att han kommer va här hos oss nu alltid. Jag/vi va lite inne på att börja ”vänja av” Tor med bröstet, men efter lite bökande med att sova i olika rum och löst prat om olika strategier så känner jag bara att det måste få ta sin tid! Och att jag är helt säker på att det kommer att komma ett naturligt avslut.

Hon fortsätter:

”För vår amningsresa har ju hittills varit helt naturlig och fri, så det känns inte alls i vår stil att börja planera och bestämma över hur resan ska avslutas. Så skönt att ha kommit fram till det, och min magkänsla kan få bestämma istället för normer/samhället som trycker på om när man borde sluta.”

Till inlägget strömmar det in reaktioner, då de tycker det är modigt av Susanna att ta upp ämnet inför alla.

Bonde-Susannas avslöjande om förlossningen

Susanna har tidigare berättat för tidningen Mama hur det var när hon kände på sig att Tor snart skulle födas.

– Tor föddes en lördag. Två dagar innan, på torsdagen, åkte vi in första gången då jag hade börjat få oregelbundna värkar. Men jag hade inte öppnat mig något och vi åkte därifrån med ett igångsättningsdatum. Då var jag lite besviken att vi skulle behöva vänta och sätta igång förlossningen. Men, natten till lördag så brakade det loss tillsammans med åska utav bara helvete – det var ett sånt jädra åskväder – och vi tänkte direkt, att nu kommer Tor!

Caroline Kejbert om utmaningen som småbarnsmamma

Se klippet här!

SENASTE NYTT!