LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Bonde-Susanna: ”Att vara hemma ett år med barn är ett jobb”

10 nov, 2023 
Bonde-Susanna
Susanna Karlsson blev i somras mamma till sitt andra barn.
Nu uttrycker hon sina känslor kring svårigheterna med småbarnstiden.
”Du jobbar dygnet runt”, skriver hon på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför umgås inte Backis och Evelina lika mycket med Susanna och HannesBrand logo
Därför umgås inte Backis och Evelina lika mycket med Susanna och Hannes

Under Bonde söker fru 2018 fann Susanna Karlsson och Hannes Haraldsson varandra. Kärlek uppstod och idag har paret två barn tillsammans.

Så sent som i somras föddes deras andra paret barn, en liten flicka som fått namnet Ylva. Susanna har nu varit hemma med dottern i ett par månader, vilket fått henne att reflektera över första tiden med småbarn.

Susanna Karlsson om att vara föräldraledig: ”Jobbar dygnet runt”

I ett nytt inlägg på Instagram uttrycker nu Susanna sina tankar gällande ämnet.

”Föräldraledig/mamma: Betraktas det som ett jobb tycker du? Jag tror de flesta skulle säga nej. Att vara föräldra”ledig” och hemma ett år med barn ÄR ett jobb. Ett jobb som inte kan mätas med något annat yrke. Det är dygnet runt, noll fikaraster och chef eller kollegor finns inte (eller om dom finns så går dom hem efter jobbet medans du fortsätter). Du jobbar, dygnet runt”, skriver Susanna.

Annons

Hon fortsätter:

”Du skrattar och har kul ibland (precis som på andra arbetsplatser). Skillnaden är att du på den här arbetsplatsen inte får bajsa i fred. På lunchen får du bara äta med en hand (samtidigt som du kan få mat kastad på dig) eller inte alls. Din tankeverksamhet kommer aldrig längre än till tvätthögen. Och din onda rygg som hade behovet av både naprapat och massage agerar häst med en omöjlig ryttare som vägrar hålla i sig”.

Ärliga orden – månader efter dotterns födsel: ”Man biter ihop”

Susanna och Hannes förstfödda, sonen Tor, 2, har dessutom varit hemma med Susanna men så fort han går tillbaka till förskolan känner hon däremot att saker blir något mer överkomliga.

”Det blir svårt att se hur något kan vara möjligt, det blir övermäktigt. Att beklaga sig har som resultat alltid noll positiva effekter. Så man biter ihop och hoppas att nästa arbetsdag blir lite bättre. Ps.Obs, i morgon är det förskola några timmar igen så jag kommer förmodligen inte känna något av ovanstående text då. Ds/ mamma mitt i tornadon.

FOTO: TV4/Instagram

Annons