LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Första bilden på Susanna Karlsson och Hannes Haraldssons nya hus

26 apr, 2023 
AvOla Lagerström
Susanna Karlsson och Hannes Haraldsson
Fem år efter Bonde söker fru bryter Susanna Karlsson och Hannes Haraldsson upp från sin charmiga villa och flyttar några hundra meter bort.
– Vi jobbar på det här med kommunikation, där har vi haft en del trubbel. Hannes är tyst och håller saker för sig själv, avslöjar samtidigt Susanna, som väntar parets andra barn.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Matthew Haggerty- Redflags Brand logo
 Matthew Haggerty- Redflags

Stopp ett tag, Susanna! Hur mås det?

– Väldigt bra! Vi går ju mot ljusare tider. Allt känns lite enklare igen…

För drygt ett och ett halvt år sedan blev du och din fästman Hannes föräldrar. Tor heter pojken – och i slutet av juli kommer storken med en till guldklimp! Blir det en pojke eller flicka?

– En flicka. Könet spelar egentligen ingen roll, men vi hade ställt in oss på att det skulle bli en pojke. Det är alltid skoj att få upptäcka något nytt, så vi blev väldigt överraskade, chockade och glada när vi fick veta att det var en flicka. Vi skrattade jättemycket!

Vilka namn är på tapeten?

– Maja och Ylva. Ett av dessa blir det.

det här är susanna karlsson

Namn: Susanna Karlsson.

Ålder: 32.

Jobbar som: Lantbrukare, revyartist och influenser – känd från Bonde söker fru 2018.

Familj: Fästmannen och snickaren Hannes Haraldsson, 32. Sonen Tor, ett år och åtta månader.

Bor: 40-talsvilla i Valdemarsvik.

God egenskap: Morgonpigg.

Dålig egenskap: Lite kort stubin.

Innan jag fyller 40 vill jag: Gifta mig – och kanske få ett tredje barn.

Annons

Hur har graviditeten varit hittills?

– Mycket enklare än med Tor, men nu börjar jag verkligen bli tyngre. Jag ska inte lyfta Tor så mycket och jag måste försöka parera hans karatesparkar. Det kan vara lite svårt och utmanande. Annars går allt bra!

Har du fått dille på något speciellt – i matväg?

– Inte så jättemycket. Fram till för några veckor sedan var jag väldigt förtjust i sushi, men så åt jag en jättestor portion och mådde dåligt i två dagar. Bakfull på sushi, liksom, (skratt). Det låter säkert jättetöntigt, men just uppskattar jag vanligt kranvatten med en klyfta citron i.

Hur lång tid tar det att ratta bilen till närmaste BB?

– Nästan prick en timme. Egentligen tillhör vi Norrköpings sjukhus, men vi har valt Västervik för att slippa broöppning och 50 000 rödljus...

Susanna Karlsson och Hannes Haraldsson flyttar till nytt hus

Är allt sig likt på gården sedan Bonde söker fru spelades in sommaren 2018?

Annons

– Ja, det är inga jättestora förändringar. Det mesta rullar på. Vi har fått en heltidsanställd och i sommar ska vi bygga solceller.

Visst bor Hannes, du och Tor under samma tak som dina föräldrar?

– Under samma tak? Nej, absolut inte, (skratt). Vi bor i två separata hus. Det är nog 300 meter upp till mammas och pappas hus. Bredvid deras hus ligger vårt framtida hus.

Berätta mer!

– Min farmor, som hette Gunnel, dog strax före jul – 91 år gammal. Hennes hus ska vi nu ta över.

Är det ett kråkslott?

– Nej, men det är från 1600-talet. Timrat. Sedan dess huset renoverats otaliga gånger. Man har väl inte riktigt haft känslan för att bevara någon speciell stil, man har tagit det som varit smidigast och billigast – och inte restaurerat så mycket. Sedan har man lagt en vit puts på utsidan vilket gjort att det liknar ett stenhus.

När går flyttlasset?

– Vi har ingen direkt tidsplan. Vi har väl drömmar om att det ska ta ungefär två år, men vi vill göra klart så mycket som möjligt och slippa bo i byggdamm. Det är en rätt omfattande renovering som ska göras: avloppet, taket och vattnet. Sedan vill göra i ordning en hel del annat så att det känns som vårt eget hus och inte farmors.

Annons

Var Gunnel en härlig filur?

– Hon var en bestämd och stark kvinna som gick igenom mycket i sitt liv. Hon försökte alltid vara rättvis och snäll, men hon kunde också vara lite barsk.

Bonde-Susanna om utmaningen i relationen: ”Vi jobbar på det”

Hur känner du dig inför flytten?

– Det känns ganska nytt att prata om det så här öppet. Vi har ju alltid vetat att mamma och pappa inte varit intresserade av att flytta in i huset. Ingen snackade om det här då farmor var i livet, men alla har ändå vetat att vi ska flytta in där en dag. Även farmor. Nu har det gått snart ett halvår sedan hon gick bort. Det börjar kännas mer okej. Ju mer av hennes möbler som man får bort därifrån, desto mindre personligt känns det.

Annons

Hur har ditt och Hannes föräldraskap präglat er relation?

– Det är klart att det förändras, det gör det ju för alla som får barn. Man ser nya sidor hos varandra. Under resans gång kommer man också fram till vilka bitar man ska ta ansvar över och dela upp. Vad båda ska göra för att allt ska bli så bra som möjligt, helt enkelt. Det håller man på med hela tiden. Vi jobbar på det här med kommunikation, där har vi haft en del trubbel. Hannes är tyst och håller saker för sig själv. Det är jätteviktigt att kommunicera.

Slutligen Susanna, vad väntar härnäst i din fartfyllda tillvaro?

– En ganska lugn period. Jag slutar jobba i ladugården. Det är slut med allt fysiskt. Nu är jag mest där som kontorsråtta. Jag ser fram emot sol och värme och att jag kan njuta av den sista tiden som bara enbarnsmamma!

FOTO: Privat, TV4

Annons