LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bonde-Susannas hälsokamp – berättar om smärtan: ”Fruktansvärt ont”

23 okt, 2023 
Linn Seipel
bonde-susanna karlsson på sjukhuset med ylva
Susanna ”Showbonden” Karlsson fick sitt andra barn i somras.
Nu öppnar hon upp om den besvärliga smärtan i kroppen – som uppstått med båda två av barnen Tor och Ylva.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bonde-Susanna Karlsson och Hannes Haraldssons kärlekssagaBrand logo
Bonde-Susanna Karlsson och Hannes Haraldssons kärlekssaga

När Susanna Karlsson, 33, medverkande i Bonde söker fru år 2018 fann hon kärleken i brevskrivaren Hannes Haraldsson, 32.

Paret blev snabbt ett av programmets tittarfavoriter, och nu fem år senare är det fortfarande många som följer deras kärlekssaga via sociala medier. Susanna och Hannes har bland annat hunnit förlova sig och skaffa två barn, Tor och lillasystern Ylva som föddes i somras.

Under Instagram-namnet @showbonden uppdaterar Susanna följarna regelbundet om familjens vardag på ett ofiltrerat och ofta väldigt uppskattat sätt.

Susanna Karlsson om smärtsamma mjölkstockningen – Tors smäll: ”Söka vård”

Nyligen publicerade hon ett inlägg som skapade stor igenkänning hos följarna.

”Mjölkstockning. Visste ni att denna vecka är det #worldbreastfeedingweek? så lägligt att jag fått stockning just denna vecka”, skriver Susanna och fortsätter förklara hur ont hon har:

Annons

”Symptom: Fruktansvärt ont i tutten på ett rådnat område med knöl, feber, ont i varenda muskel och huden.Vad jag gör för att lindra: fortsätter amma amma amma, stryker från onda knölen mot bäbis mun när vi ammar. Ammar lite mer.

Orsak: antingen var det Tor som orsakade en smäll mot tutten, eller så hade jag en dålig kombination av amningskläder igår där tutten blev klämd vid amning. Det jag vet av min lilla erfarenhet är att det går över. Men gör det inte det så får ja söka vård.”

Susanna Karlsson stöttas av följarna i hälsokampen

I kommentarsfältet blev det tydligt att hon inte är ensam om att ha upplevt det. Många kom också med olika tips på hur de själva gjort för att bli kvitt stockningen och smärtan.

Annons

”Usch och fy, så jobbigt att ha! Det enda som hjälpte för oss var att sonen låg på marken och jag fick stå på alla fyra över honom med huvudet mot hans fötter. Och så ammade vi så, med tutten fritt hängandes. Måste sett rätt så lustigt ut.”

”Alkoholfri öl och vitkål i bh:n funkade för mig”

Alexandra Nilsson om alla lögner och skönhetsoperationerna: ”En parodi”Brand logo
Alexandra Nilsson om alla lögner och skönhetsoperationerna: ”En parodi”

”Duscha brösten i hett vatten och massera samtidigt så brukar det lossna.”

”Värm vatten, lagom varmt som du själv upplever är en bra temp, häll i en bunke och doppa ner bröstvårtan i bunken! DET ÄR UNDERBART!!! Allt sköter sig själv och mjölken rinner ut.”

Wow vilken uppslutning! Man förstår att "Showbondens” kanal är en uppskattad samlingsplats framförallt för andra mödrar.

Bondeparets barnbesked: ”Ett tredje”

Men lite amningsbesvär verkar inte skrämma Susanna. I samband med att Bonde söker fru-programledaren Linda Lindorff besökte bondeparet, inför en kommande tv-special, avslöjades nämligen att de vill ha ett barn till.

Annons

”Det var en härlig dag och vet ni vad… det kommer bli ett bröllop, där jag må ha lovat vara både barnvakt och hålla tal. Jag var ju bjuden redan för flera år sedan men sen kom en pandemi och lite annat emellan. Nu har vi pratat om bröllopet igen och hur det än må bli, med antal gäster, tid på året etc så kommer det bli av. De vill ju verkligen och Hannes nästan lovade att skulle bli innan 2025… Han kallar för övrig Susanna sin nästanfru vilket jag tycker är gulligt. Och… det kommer också bli ett tredje barn! Alla detaljer kring detta, hur allt är sagt och vem som sagt och lovat vad, det får ni veta i programmet vi nu spelar in som sänds närmare jul i Bonde söker frus alldeles egna barn – och bröllopsspecial!”, skrev Linda Lindorff då på sin Instagram.

Annons