LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bonde söker fru-Leif Eriksson har funnit kärleken – efter TV4-programmet

05 nov, 2020 
Leif Eriksson
Foto: TV4/Daniel Ohlsson
Leif Eriksson letade efter kärleken i Bonde söker fru – jorden runt.
Nu avslöjar han för Hänt att han funnit kvinnan i hans liv genom ett möte på Ica.
– Det här känns skitbra faktiskt!, säger Leif.
Annons
Fem snabba med Patrik Fernlund från Bonde söker fruBrand logo
Fem snabba med Patrik Fernlund från Bonde söker fru

Avokadobonden Leif Eriksson, 69, var en av bönderna som letade kärleken i TV4:s Bonde söker fru – jorden runt som sändes i våras. I programmet fick tittarna se ett gäng tjejer flytta in hos honom på gården i Spanien. Men det blev aldrig någon kärlek i programmet. När det var dags för slutval hade Leif nämligen ingen av sina brevskrivare kvar på gården.

Anki Wiita lämnade nämligen gården självmant och Gunilla Lundkvist som var den andra av de återstående brevskrivarna, visade sig inte ha väckt den pirrande känslan i Leifs mage och fick därför även hon åka hem.

När Hänt pratade med Leif månader efter programmet slut var han fortsatt singel. Däremot hade han inte gett upp drömmen om att finna den rätta, men pandemin visade sig försvåra möjligheterna att dejta rejält.

Bonde söker fru – jorden runt 2020
Bonde söker fru – jorden runt 2020

Bonde-Leif Eriksson har funnit kärleken i Carina

Ytterligare lite tid har nu gått och när Hänt når Leif denna gång har han glädjande nyheter.

Annons

– Jag har träffat en jättefin tjej, säger Leif.

Kvinnan som fångat Leifs hjärta heter Carina och lyckan är total. Så hur träffades paret egentigen?

– En tjej som kände min son Mattias, de träffades på Ica och då sa hon att "hörrudu min mamma skulle passa bra till din pappa, kan inte du fråga din pappa om hon kan få ringa?" Så Mattias ringde och berättade det, säger Leif och fortsätter:

– Men hon var lite blyg så då sa dottern att det är bättre om jag ringer. Så jag ringde upp henne och sen tog vi en kopp kaffe, satt och snackade lite hemma hos mig. Och sen blev det bara så. Hon är verkligen jättefin.

Leif och Carina har mycket gemensamt, något som Leif värderar högt är just att de båda har nära till skratt.

– Det här känns skitbra faktiskt! Hon har lika dålig humor som jag har. Hon var här i lördags och vi hade så kul hon och jag. Vi garvar och håller på, säger han.

Glädjen över att inte längre vara ensam

Som tur är så bor Carina relativt nära Leif, vilket gör att de kan ses ofta. I nuläget finns inga planer på att flytta ihop men Leif sticker inte under stolen med att frågan har diskuterats. Något som glädjer Leif ordentligt är att ha någon att laga mat till.

Annons

– Det här känns så bra, nu har man suttit ensam jävligt länge och det är inte roligt att vara ensam. Och jag är kock egentligen och jag gillar att laga mat åt ett gäng. Men att laga det åt sig själv är inte så kul så, säger han.

Även sonen Mattias som introducerade sin pappa för Carina gläds nu åt kärlekslyckan.

– Han tycker det är riktigt kul. "Det är bra farsan", säger han. Förut sa han att "du måste ju säga om du har fått tag på någon, dem frågar ju hela tiden på jobbet hur det går för farsan".

Leifs återförening med brevskrivarna

Förutom att funnit kärleken har Leif även hunnit med att träffa några av sina gamla brevskrivare.

– Jag har haft hemma några av dem som var med på slottet. Först bjöd jag hem Anki och Pia som var med i Spanien, de kom hem hit så bjöd jag på lite käk. Vi hade riktigt kul och satt och snackade om allt som hänt, säger Leif och fortsätter:

– Sen fick jag för mig att jag skulle bjuda hem tjejerna som var med på slottet. Då bjöd jag hem dem, Birgitta, Anne-Li och Marianne på lunch. Så vi snackade om hur de tyckte att upplevelsen hade varit, jättekul!

FOTO: TV4, TT

Annons