LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bonde söker fru-Leif Erikssons erkännande om kärlekskampen

01 jul, 2020 
Leif Eriksson
I Bonde söker fru – jorden runt fick TV4-tittarna följa Leif Erikssons jakt på den stora kärleken.
Men avokadobonden avslutade äventyret som singel och nu berättar han i en intervju med Hänt hur dejtandet har gått sedan dess.
– Det sket sig kan man säga, förklarar Leif.
Annons
Leifs oväntade drag inför valet i Bonde söker fru – jorden runtBrand logo
Leifs oväntade drag inför valet i Bonde söker fru – jorden runt

Avokadobonden Leif Eriksson, 69, var en av bönderna som letade kärleken i TV4:s Bonde söker fru – jorden runt som sändes i våras. När det var dags för slutval i programmet hade Leif ingen av sina brevskrivare kvar på gården.

Anki Wiita betslade sig nämligen för att lämna gården i Spanien självmant. Gunilla Lundkvist som var den andra av de återstående brevskrivarna, visade sig inte ha väckt den pirrande känslan i Leifs mage och fick därför även hon åka hem.

Nya flingen slutade inte som planerat

Det blev alltså ingen kärlek på gården under inspelningarna men vad hände egentligen när Leif kom hem till Sverige? Jo, det fanns ju nämligen en kvinna vid namn Lena som Linda Lindorff presenterade Leif för i programmet. TV4-tittarna fick då se Leif på en Facetime-dejt med Lena. När han väl kom till Sverige blev det även en riktig dejt av. Relationen med Lena övergick dock snabbt i en vänskap.

När Hänt når Leif visar det sig att han har fortsatt jakten på kärlek på egen hand och faktiskt varit på ett par dejter. Men än så länge har relationsstatusen inte förändrats.

Annons

– Det har inte gått bra faktiskt. Mycket med corona som ställer till det. Jag är singel fortfarande vettu, säger Leif Eriksson.

Just nu finns det inte någon som Leif är intresserad av att träffa men för bara några veckor sedan såg situationen annorlunda ut.

– Det vart inte som jag hade tänkt faktiskt, efter midsommar. Jag har haft en liten dejt med en tjej men det sket sig kan man säga. Jag får väl vara ensam ett tag till vettu.

Sorterar högar från brevskrivarna

Pandemitiderna har varit tuffa för Leifs dejtingliv eftersom han inte har haft möjlighet att träffa kvinnor som bor på en annan ort. Men detta innebär inte att han har gett upp.

– Jag har väl bara inte hittat den rätta än även om jag fått så mycket brev. Men hon finns väl där ute någonstans kanske.

– Jag har gått igenom den där breven antal gånger förut. Jag har väl sorterat lite om man säger så.

”Jag letar efter en ärlig tjej”

Leif har däremot ingen ny taktik för hur han ska gå till väga i sökandet. Dejtingappar är inget som han känner sig intresserad av.

– Nej, det är inget för mig. Det är mer om man springer på någon. Men jag får fortfarande i telefonen, tjejer som vill träffa mig. Så vi får väl se.

Vad söker du hos en partner?

– Jag letar efter en ärlig tjej som man ska kunna trivas bra med, svarar Leif Eriksson.

FOTO: TV4/Daniel Ohlsson

Annons