Bonde söker fru-deltagarens kritik mot TV4 efter behandlingen

07 dec, 2018 
https://image.hant.se/Lina_Ar-120x150.jpg.jpg?imageId=4948149&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687Lina Arvidsson
Deltagarens kritik mot Bonde söker fru och TV4
Bonde söker fru innebär kärlek, kyssar och heta känslor. Men för vissa blir det tack och adjö efter några avsnitt. Nu berättar Katrin Lennartsson att hon är starkt kritisk till hur TV4 hanterade hennes medverkan i Bonde söker fru.
Annons

Bonde söker fru är i de sista skälvande minuterna av årets omgång. I 13 säsonger har ensamma bönder sökt kärleken under vägledning av programledaren Linda Lindorff. Många bönder har funnit kärleken under programmets gång, men många fler är de brevskrivare som blivit ratade under sin medverkan i Bonde söker fru.

Många blir bortvalda redan i säsongens början, medan några brevskrivare får följa med bönderna och bo på deras respektive gårdar under några veckor för att lära känna dem bättre. Katrin Lennartsson ville prova att dejta hönsbonden Erik Nilsson, 25. Men inga gnistor uppstod mellan paret och Erik skickade så småningom hem Katrin.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I en intervju i Aftonbladet berättar Katrin Lennartsson att det har varit svårt att inte berätta för någon att hon är singel under hösten. I och med sin medverkan i programmet har hon inte kunnat dejta förrän det framkommit i Bonde söker fru att hon inte stannar hos Erik.

Annons

Hon säger också att hon missade delar i TV4:s kontrakt.

– Jag läste inte allt det finstilta. Men utav respekt för produktionen vill man inte sabba någonting. Jag är chockad att folk hör av sig till mig för att jag verkar vara så hård i programmet. Så hård är jag dock inte i verkligheten. Mina kompisar säger att jag är gladare och trevligare än vad som visas i programmet, säger Katrin Lennartsson.

Anser att TV4 skildrade henne fel

Hon säger också att hon tycker att TV4 skildrat henne felaktigt.

– De har tagit allas personligheter och kryddat dem extra. I grund och botten är jag rak och ärlig, men också ödmjuk och glad. Det sistnämnda har de valt att ta bort. De har bara tagit scenerna där jag säger vad jag tycker och tänker. Det har inte blivit någon balans, säger hon.

Katrin Lennartsson hanterar detta genom att förklara för människor hon träffar att det inte är hela hennes personlighet som kommit fram i programmet.

Annons

Efter den intensiva inspelningen fick hon lämna gården och åka hem, utan att produktionen försäkrat sig om att hon mådde bra. Det är något hon är mycket kritisk till.

– Det är ingen uppföljning alls. Det är verkligen ”tack för den här tiden – nu får du klara dig själv”. Det gäller att ha god självkänsla och någon som stöttar en. Det är hög anspänning under inspelningen som bara tar slut ”pang boom”, säger Katrin Lennartsson.

Hon önskar att någon från produktionen hade ringt upp dagen efter för att kolla hur hon mådde och om hon behöver någon att prata med.

Idag längtar Katrin Lennartsson efter att hitta kärleken. Hon har fortfarande kontakt med Erik Nilsson.

FOTO: IBL

Annons