Artikeln innehåller reklamlänkar

Bonde söker fru-Erica om känslorna efter Marcus dumpning

Erica Mahnkopf berättar om känslorna efter uppbrottet från Marcus Sjöberg i Bonde söker fru.

Erica Mahnkopf fann kärleken i bonden Marcus Sjöberg förra sommaren i Bonde söker fru. De blev sambor efter programmet, men i våras tog det slut. Nu berättar Erica om sorgen efter medverkan i programmet och om relationen med tv-bonden idag.

Köttbonden Marcus Sjöberg, 39, sökte kärleken för andra gången i Bonde söker fru förra sommaren och han fann den snabbt i brevskrivaren Erica Mahnkopf, 28. De föll pladask för varandra och efter programmet flyttade Erica in på gården, men deras passionerade relation hade en baksida med mycket upp och nedgångar. I onsdags sändes Bonde söker fru special – Vad hände sedan? på TV4 och där träffar programledaren Linda Lindorff, 46, Marcus som avslöjar att kärlekssagan är över.

– Det funkade inte helt enkelt, ja, det tog slut, säger tv-bonden i programmet och fortsätter förklara:

– Sedan blev det väl så att mina känslor svalnade av och jag kände mig inte lycklig i förhållandet och tänkte att så här ska man inte känna när man är nykär.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Sedan förhållandet tog slut i våras så har Marcus mest arbetat hela sommaren och har inte aktivt letat efter en partner. Men han har ändå fortfarande förhoppningar om att hitta sitt livs kärlek i framtiden.

– När det precis hade tagit slut med Erica så tänkte jag att jag aldrig mer skulle träffa en tjej. Men sedan nu så har jag tänkt om där. Jag är positiv till att träffa en ny tjej framöver, säger Marcus.

Erica syntes i sin tur inte till i specialprogrammet, men har tidigare sagt att paret var på olika plan i livet. Nu avslöjar hon hennes känslor kring uppbrottet.

Ångrar sin medverkan

– Det har varit ett fruktansvärt tungt år för mig. Jag har aldrig blivit lämnad i en relation tidigare, som jag blev av Marcus. För mig var det en väldigt stor chock. Den kom inte med en gång, utan i slutet av sommaren gick jag in i en depression, säger hon till Expressen.

Efter att hon blev tillsammans med Marcus flyttade hon till Jönköping och har valt att bo kvar där. Så istället för att ta itu med sina känslor direkt, fokuserade hon på att ordna upp det praktiska med jobb och bostad – men sorgen hann ikapp.

– Jag hade inte tid då och sommaren stod framför dörren. Det kom sen. Då var det tungt, men jag har fått samtalskontakt med psykolog. Sen har det hjälpt att prata med Marcus. 2018 har varit mitt kämpigaste år någonsin. Det har inte enbart med Marcus att göra, utan med hela Bonde söker fru, berättar Erica som idag säger att hon ångrar sin medverkan i programmet.

– Samtidigt har resan med Marcus gett mig väldigt mycket. Jag har förändrats och fått nya värderingar.

Idag har Erica en ny kärlek, snickaren Joakim, som hon är sambo med. Hon och bonde-Marcus har en bra relation, men som vänner.

LÄS MER: Per och Sofies barnbesked efter Bonde söker fru

LÄS MER: Jenny Freeds stora förvandling efter Bonde söker fru

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN